Eco Wave Power säkrar tekniskt samordningstillstånd för dragning av nätanslutningskablar


Ron Huldai, borgmästare i Tel Aviv-Jaffa, och Inna Braverman, VD för Eco Wave Power.
Bild: Eco Wave Power
Ron Huldai, borgmästare i Tel Aviv-Jaffa, och Inna Braverman, VD för Eco Wave Power.

Eco Wave Power (EWPG Holding AB, aktiesymbol: ECOWVE) har idag nått en viktig milstolpe genom att säkerställa tekniskt samordningstillstånd från Tel-Aviv Jaffa kommun (tillståndsnummer 2020-4345) som behövs för installationen av nätanslutningsarbeten för EWP-EDF One Wave Energy-projektet i hamnen i Jaffa, Israel.

Detta tillstånd tillåter Eco Wave Power att fortsätta med dragningsarbeten för kablarna som ska ansluta EWP-EDF One Jaffa Port-projektet med IEC (Israel Electric Company).

– Vi är glada över att kunna meddela denna milstolpe. När konstruktionen av vårt vågkraftverk närmar sig färdigställande kommer detta tillstånd att göra det möjligt för oss att fortsätta med nätanslutningen, vilket leder oss närmare färdigställandet av vårt andra nätanslutna vågkraftverk, säger Inna Braverman, VD för Eco Wave Power.

Eco Wave Powers nätanslutning kommer att omfatta totalt cirka 170 meter underjordiska kablar. På grund av Eco Wave Powers landbaserade teknologi kommer nätanslutningen att fungera enkelt och inte kräva kabeldragning på havsbotten, vilka är kända för att vara dyra och komplexa. Dessutom kommer kabellängden att vara betydligt kortare och mer kostnadseffektiv än kablar som används för offshore energiprojekt.

Detta belyser de betydande fördelarna med EWP onshore-tekniken i jämförelse med offshore-lösningar.

Arbetena kommer att utföras av en underleverantör och förväntas vara färdiga under de kommande månaderna.

Tidigare i år sa Ron Huldai, borgmästaren i Tel Aviv Jaffa, ”Eco Wave Power-projektet är det första i sitt slag i Israel, och snart kommer det, med sin anslutning till elnätet, att leverera el till cirka 100 hushåll. Idén utvecklades av Inna Braverman, som grundade Eco Wave Power, och vann förra årets Women4Climate-tävling av C40”.

EWP-EDF One Jaffa Port-projektet genomförs i samarbete med EDF Renewables IL med medfinansiering från det israeliska energiministeriet.



Källa: Eco Wave Power Group