Nya grepp när Bahco presenterar nya och uppdaterade Ergo-tänger


2020-09-08

Nya tänger från Bacho med ett säkert grepp.
Bild: Bacho
Nya tänger från Bacho med ett säkert grepp.

Nya isolerade tänger från Bahco.
Bild: Bacho
Nya isolerade tänger från Bahco.

Nya isolerade tänger från Bahco.
Bild: Bacho
Nya isolerade tänger från Bahco.

Nu förnyar och uppdaterar Bahco sitt sortiment med Ergo-tänger. Genom användartester, som nyligen genomförts, har nya tänger utvecklats och tidigare modeller förbättrats. Det handlar bland annat om ergonomiskt förbättrade handtag och optimal gripvidd för hög klippkraft med minimal kraftåtgång. Handtagen har också fått nya skuldror för bästa stöd utan att vara i vägen.

Totalt 13 stycken kombinations- och hållande Ergo-tänger har uppdaterats och där finns också en helt ny spetskombinationstång, 2629G ERGO. Den nya tången har en rundad huvudform för maximal åtkomlighet i trånga utrymmen. Samtliga tänger har fått smala men tydligt markerade skuldror som ger bra stöd utan att försämra åtkomligheten. Ytterligare en uppdaterad Ergo-tång finns och det är en avisoleringstång.

– Dessa nya och uppdaterade Ergo-tänger är utrustade med vår patenterade, urkopplingsbara returfjäder som underlättar vid repetitiva arbetsuppgifter, men som kan kopplas ur vid exempelvis transport, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Fjädern gör arbetet mindre krävande för musklerna och minskar risken för förslitningsskador.

Isolerade Ergo-tänger
Sortimentet isolerade tänger, godkända för arbete under spänning upp till 1 000 V, har fått sex nya och två uppdaterade modeller. Det handlar bland annat om en ny förstärkt kombinationstång, samt nya och uppdaterade spets-, flack- och rundtänger samt en avisoleringstång. Handtagens färg på de isolerade tängerna skiljer sig från övriga Ergo-tänger och det är dessutom märkt med 1000 V.

– Isolertängerna har ett väl skyddande, gult och rött handtag med en stark kärna av polypropen och en mjuk yta av termoplastisk elastomer för ett bekvämt och säkert grepp, säger Michael Hellsten. Handtagen är dessutom utrustade med extra breda skuldror som förbättrar säkerheten då de förhindrar att fingrarna glider ut på det strömförande tånghuvudet.

De ergonomiska handtagen gör också att muskelspänningen minskar under användning och därmed minskas också risken för skador.

– Totalt kan vi erbjuda över 250 produkter för arbete med spänningssatt utrustning. De är tillverkade enligt IEC60900 och är därmed godkända för arbete under spänning upp till 1 000 V växelström och 1 500 V likström, fortsätter Michael. Tillverkningen följer givetvis strikta kvalitetskontroller och alla verktyg genomgår 8 olika, extremt tuffa, tester för att klara de högt ställda kraven.



Källa: Bacho