MittNät utsedda till "Årets stadsnät"


2020-09-23

Elin Bertilsson, vd i MittNät.
Bild: MittNät
Elin Bertilsson, vd i MittNät.

Det kommunala samarbetet inom MittNät prisas återigen. Nu tilldelas de priset "Årets stadsnät".
– Otroligt kul såklart! Vi ser det som ett gott tecken på att vi gör någonting riktigt bra, säger Elin Bertilsson, vd i MittNät.

Varje år samlar branschföreningen Svenska stadsnätsföreningen alla Sveriges stadsnät för en stor konferens där erfarenheter och kunskap kring digitalisering, utveckling och fiberutbyggnad delas. Varje år delas det även ut pris till "Årets stadsnät", där det i år alltså var MittNät som valdes ut av juryn, efter motiveringen:

"[...] Samarbetet har på ett framgångsrikt sätt överbryggat de utmaningar som kommer med stadsnätens och kommunernas olikheter. Mittnät har istället nyttjat de lokala stadsnätens unika förutsättningar och möjligheter och gjort dessa till sin framgångsfaktor.[...]".

Fortsätter att växa
Priset går till det stadsnät som stått för det lilla extra, som lyckats extra bra eller helt enkelt sticker ut på ett positivt sätt. MittNät, som består av nio samarbetande kommunala stadsnät från Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil, Munkfors, Vansbro, Åmål och Årjäng, har länge haft samverkan som ett ledord - vilket alltså ger resultat.

– Utöver det här fina priset, som verkligen är en jättefin bekräftelse på att vi gör saker rätt, ser vi att vårt samarbete verkligen ger resultat då vi fortsätter att växa. Vid starten var vi sex stadsnät, nu är vi nio, säger Elin Bertilsson.


Motiveringen i helhet

"MittNät har tagit en ledande position i arbetet med att öka den regionala samverkan mellan stadsnät i Värmland, Dalarna och Dalsland. Samarbetet har tillgängliggjort de lokala stadsnätens fiberinfrastruktur för marknaden och på så sätt ökat affärsnyttan för MittNäts delägare.

Kommunerna i de tre länen skiljer sig åt både till befolkningsmängd men också till yta. Samarbetet har på ett framgångsrikt sätt överbryggat de utmaningar som kommer med stadsnätens och kommunernas olikheter. MittNät har istället nyttjat de lokala stadsnätens unika förutsättningar och möjligheter och gjort dessa till sin framgångsfaktor.

Genom att frikostigt dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom samverkan har de även blivit ett viktigt bollplank för de stadsnät som arbetar med att starta upp liknande samverkansformer.

Sammantaget utgör MittNät ett gott exempel för hur stadsnät kan samverka utan att göra avkall på den lokala närvaron."



Källa: Karlstads El- & Stadsnät