SunPine och Wibax skriver nytt samarbetsavtal


2020-09-23

Magnus Sundström, VD Wibax Logistics AB, och Linus Romfelt, Logistikchef, SunPine.
Bild: SunPine
Magnus Sundström, VD Wibax Logistics AB, och Linus Romfelt, Logistikchef, SunPine.

Som ett led i SunPines fortsatta expansion har avtal tecknats tillsammans med Wibax om investeringar i ny lagringskapacitet.

En tank på 18 000 kubikmeter färdigställs vid SunPines anläggning i Piteå för lagring av tallolja och denna beräknas vara klar under första halvåret 2021.

Vidare fortsätter SunPine sin satsning på utökad lagringskapacitet i Norrköping. En ny tank för tallolja kommer att byggas och beräknas vara klar under sista kvartalet år 2021. Detta fördubblar lagerkapaciteten i Norrköping mot idag.

Det nuvarande transportsamarbetet med Wibax förlängs, eftersom SunPine värderar effektiva transportflöden och vill fortsätta jobba hållbart och att maximera returtransporterna.

– Vi är glada att tillsammans med Wibax möjliggöra utökad lagringskapacitet i samband med vår pågående investering för en ökad produktionsvolym, säger Linus Romfelt, Logistikchef, SunPine.

– Vi är väldigt glada att vi har fått ett förnyat förtroende som logistikpartner och kan fortsätta leverera tallolja med en miljövänlig och effektiv logistiklösning, säger Magnus Sundström, VD Wibax Logistics AB.



Källa: SunPine