Elmässan Stockholm skjuts fram till oktober 2021


2020-10-16

Bild: Easyfairs

Elmässan Stockholm som skulle arrangerats på Kistamässan i januari 2021, skjuts fram till oktober. Orsaken är den mötesrestriktion som fortfarande gäller tills vidare.

– Vi var väl förberedda för att kunna genomföra Elmässan i Stockholm på ett smittsäkert sätt. Hade vi fått en indikation från myndigheterna om att restriktionerna skulle hävas, hade vi kunnat fullfölja mässgenomförandet. Men osäkerheten är stor och tillsammans med branschen tog vi därför beslutet att flytta fram Elmässan till hösten 2021, förklarar Lina Schewenius Lund, ansvarig för Elmässan.

Elmässan har flyttats fram flera gånger sedan mötesrestriktionen infördes till följd av Covid-19. För branschen är det ett stort avbräck att inte kunna mötas på mässgolvet och presentera nya innovationer och göra affärer. Mikael Castanius, VD för El och Belysningsföretagen, tycker ändå att det är rätt att skjuta på Elmässan till hösten 2021.

– Det är mycket trist att tvingas flytta en mässa som vi verkligen skulle behöva för att presentera alla produktnyheter. Men på grund av rådande pandemi är det ett mycket klokt beslut att flytta fram mässan till oktober 2021. Vi har haft en kontinuerlig dialog med mässledningen och stödjer förslaget fullt ut. Nu hoppas vi att snart kunna återgå till normala tider och kunna genomföra mässan med full kraft!

– Vi har funderat fram och tillbaka och haft givande dialoger med flera företrädare för elbranschen. Om vi ska kunna ge partners, utställare och besökare den bästa mässupplevelsen, så är framförhållning och planering A och O. Med bara tre månader kvar till mässan, har tiden runnit ut för att vi ska kunna vänta längre på ett eventuellt nytt besked från regeringen kring stora möten. Vi vet vad Elmässan betyder för branschen och därmed är det rätt att skjuta fram mässan, trots att det är mycket tråkigt för alla inblandade, även för oss i teamet som jobbat hårt för att Elmässan skulle kunna genomföras på bästa sätt, avslutar Lina.

Nytt datum för Elmässan är den 20–21 oktober 2021.



Källa: Easyfairs