Vågkraftsutvecklaren Eco Wave Power stärker sin ledning - utser ny CFO


2020-12-03

Aharon Yehuda, Chief Financial Officer för Eco Wave Power Group.
Bild: EWPG
Aharon Yehuda, Chief Financial Officer för Eco Wave Power Group.

Eco Wave Power har utsett Aharon Yehuda till Chief Financial Officer för Eco Wave Power Group. Aharon kommer att börja sin anställning omedelbart och vara baserad på Eco Wave Powers globala huvudkontor i Tel Aviv, Israel

Aharon ansluter sig till Eco Wave Power med bred erfarenhet av finansiering och verksamhetsstyrning, senast som CFO för Turbochrome, ett dotterbolag till den börsnoterade TAT-Technologies Group, där han utvecklat MRO-funktioner för TAT:s jetmotorkomponenter för kommersiell och militär luftfart.

– Aharon
tillför Eco Wave Power mer än 20 år av ledarskapsroller med meriter från komplexa finansiella organisationer, där han varit ansvarig för att leda team och stödja global verksamhet i en dynamisk marknadsmiljö, säger Inna Braverman, Eco Wave Powers grundare och VD.

– Han har en djupgående förståelse för globala produktionsstrukturer och erfarenhet av att leda transformation av organisationer, samt bygga finansiella organisationer i världsklass. Med djup funktionell expertis och teknisk kunskap inom alla aspekter av finansiering, controlling och redovisning tror jag att Aharon har de ledaregenskaper som krävs för att strategiskt hantera företagets tillväxtstrategi.

– Jag ser fram emot att ansluta till Eco Wave Powers ledningsgrupp och leda dess finansorganisation för att bidra i resan mot nästa fas av Eco Wave Powers strategi och bolagets framgång, säger Aharon Yehuda.

Andreas Kihlblom, nuvarande CFO för Eco Wave Power, kommer att fortsätta sitt arbete med företaget under de kommande fyra månaderna för att möjliggöra en smidig övergång, varefter han kommer att ta en ny position i ett annat företag.

– Vi önskar Andreas lycka till med hans nya engagemang, och tackar honom för det passionerade och värdefulla arbete som han utfört för Eco Wave Power, säger Inna Braverman, VD för Eco Wave Power.



Fakta: Aharon Yehuda
Aharon Yehuda har haft ledande befattningar vid Turbochrome, ett israeliskt helägt dotterbolag till det börsnoterade TAT-Technologies Group, där han utvecklat MRO-funktioner för TAT:s jetmotorkomponenter för kommersiell och militär luftfart. Hans senaste befattning som CFO har han haft sedan 1999. Aharon har erfarenheter som spänner över ett decennium av att tillhandahålla rådgivning och revisionstjänster till offentliga och privata företag och i samband med börsintroduktioner.

Aharon är en certifierad revisor (CPA) med en kandidatexamen i redovisning och ekonomi och har också en magisterexamen i företagsekonomi (MBA).

 

Källa: EWPG