Sänkt energiförbrukning och ett bättre klimat för hyresgäster i Tensta Centrum


2021-05-11

Bild: Energi Sverige

En av Energi Försäljning Sverige AB´s kunder är FastPartner som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter. FastPartner har genomfört ett underhållsprojekt i Tensta Centrum som bland annat innefattar solskyddsåtgärder, nya kylmaskiner och värmepumpar. Projektet bidrar till sänkt energiförbrukning och ett bättre klimat för hyresgästerna och har gått att genomföra tack vare energieffektiviseringsfonden.

– Att köpa Bra Miljöval är en självklarhet som stämmer överens med vårt arbete för att lämna så litet klimatavtryck som möjligt. Det är bara en del av vårt samarbete med Energi Sverige, vi har regelbundna möten där vi diskuterar energieffektiviseringar och hållbarhet. Det är ett givande och tagande som utvecklar oss tillsammans berättar Svante Hedström, Project and Sustainability Manager, FastPartner.

Hållbarhet är inte längre bara viktigt utan livsviktigt och det är idag en självklarhet för de flesta företag att arbeta aktivt och långsiktigt för att driva sin verksamhet på ett så hållbart sätt som möjligt.

– Vårt långsiktiga och medvetna hållbarhetsarbete har lett till flera positiva och spännande samarbeten med några av våra kunder när de sökt fondmedel ur de miljöfonder som finns. För varje kWh såld el som är Bra Miljöval-märkt avsätts en summa till Naturskyddsföreningens fonder. Fonderna förvaltas av Energi Försäljning Sverige AB men projekten godkänns alltid av Bra Miljöval. Att få ta del av våra kunders projekt är otroligt lärorikt och utvecklande säger Mia Hansson, CEO på Energi Försäljning Sverige AB.


Källa: Energi Sverige