Efterfrågan på fjärrvärme ökar i Piteå


2021-09-14

Många Pitebor har genom åren valt fjärrvärme som uppvärmningsform.
Bild: PiteEnergi
Många Pitebor har genom åren valt fjärrvärme som uppvärmningsform.

Fler och fler kunder väljer fjärrvärme. Många av Piteborna har redan fjärrvärme som uppvärmningsform till sina hus och även om fjärrvärmenätet redan är väl utbyggt, syns nu en ökad efterfrågan på att få ansluta sig. I Piteå värms det centrala fjärrvärmenätet till 99 procent av överskottsvärme vilket gör fjärrvärme till ett miljömässigt och hållbart uppvärmningsalternativ för kunderna.

– De senaste åren har vi sett en stabil ökning på efterfrågan, både från villaägare och företag som vill ansluta sina fastigheter till fjärrvärmenätet. Vi är glada att kunna vara med och möjliggöra den tillväxt som vi ser i kommunen och det är också positivt att fler väljer en miljövänlig och hållbar uppvärmningsform, säger Daniel Eriksson, Chef Värme & Kyla.

I Piteå värms över 22 000 personer upp med hjälp av PiteEnergis hållbara fjärrvärme och många uppskattar enkelheten och att varmvattnet aldrig tar slut. Förutom villor, fastigheter och lokaler används fjärrvärmen i Piteå både för att tina upp och hålla gågatan isfri under vintern och värma fotbollsplanen på LF Arena.

– Skillnaden mellan vårt och många andras fjärrvärmenät är att vi använder överskottsvärme från industrin som bas i våra leveranser. Det gör det både kostnadseffektivt och miljömässigt hållbart vilket vi är både stolta och tacksamma över, berättar Daniel Eriksson.

Fjärrvärmen är redan ett bra miljöval, men ständig utveckling pågår och man arbetar med flera spännande lösningar för att öka både kundupplevelsen och möjligheterna att kunna använda fjärrvärmen smart. Digitaliseringens utveckling ger många fördelar, inte bara på drift- och underhållssidan, utan också för att ge kunden ökade möjligheter att påverka sin energianvändning.


Källa: PiteEnergi