Instagram

Facebook

Svea Solar utmanar i kampen om ett fossilfritt Europa


2020-04-06

Svea Solars grundare, från vänster: Erik Martinsson, vd, Björn Lind, styrelseordförande och Nolan Grey, operativ chef.
Bild: Marcus Askerlöf
Svea Solars grundare, från vänster: Erik Martinsson, vd, Björn Lind, styrelseordförande och Nolan Grey, operativ chef.

Svea Solar startade med solpanelsförsäljning från en lägenhet i Solna 2014 och sex år senare är framgångssagan ett faktum. Idag är Svea Solar den marknadsledande B2C-leverantören av solenergi i Sverige och står för ungefär en promille av den totala solpanelsförsäljningen världen över. Målet har sedan starten varit tydligt – ett energisystem som är fossilfritt, självförsörjande och som tillåter kompromisslös konsumtion utan att skada planeten. Nu blickar man utanför Sveriges gränser och ut i Europa rustade med en uppdaterad visuell identitet som lanseras i april. Med förvärvet av en av Europas största solpanelsinstallatör Solarcenturys B2C- verksamhet visar Svea Solar att man är redo att visa vägen i denna avgörande framtidsfråga.

Svea Solar föddes ur idén om att tillhandahålla solpaneler som inte bara var en ren och smart lösning, utan även var både enkel att styra och vacker att se på. Målet har sedan starten varit tydligt - att påskynda processen till hållbart leverne genom att erbjuda en helhetslösning för förnybar energitillverkning och förbrukning. Svea Solar erbjuder idag ett solcellssystem med paneler, batterier, laddboxar för bil och elavtal av 100% solenergi – allt samlat i en app som gör monitorering och förbrukningsöversikt överskådlig och enkel. Under 2019 initierade Svea Solar ett samarbete med IKEA som leverantör och installatör av produkten Solstråle och i mars 2020 investerade Axel Johnson genom Axsol i företaget och tog en betydande minoritetspost.

Med den nationella framgången i ryggen, är Svea Solar nu redo att ta ytterligare mark i Europa efter ett framgångsrikt inträde i Spanien under 2019. Genom ett omfattande förvärv av solcellsintsallatören Solarcenturys bostadsverksamhet och dess långsiktiga affärssamarbete med IKEA adderar Svea Solar Nederländerna, Belgien och Tyskland till Europaportföljen. Förvärvet trädde i kraft den 1 april 2020 och Svea Solar blir därmed en av de största B2C-aktörerna på den europeiska marknaden.

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda vår produkt på flera marknader och därmed komma ett steg närmare en hållbar och självförsörjande energikonsumtion. I Sverige har vi redan kommit väldigt långt vad gäller förnybar energi och vi hoppas kunna se samma utveckling även i resten av Europa, där vi redan ser en stor efterfrågan, säger Björn Lind, COO och medgrundare av Svea Solar.

Man ser fortsatt inträdet som en möjlighet att också lansera Svea Solars fullständiga erbjudande på samtliga marknader och därmed skapa en starkare grund i arbetet med att göra solenergi tillgängligt för alla.

– Det intresse för förnybar energi vi sett växa sig starkt i Sverige under flera år vill vi nu vara med och driva på större skala för att påskynda Europas övergång till 100 procent förnybar energiförbrukning. Vi ser detta som bara början på en mycket spännande resa mot vad som ska bli ett fossilfritt Europa till 2040, tillägger Erik Martinson, CEO och medgrundare av Svea Solar.

Parallellt med att förvärvet träder i kraft har man genomfört ett strategiskt varumärkesarbete och tagit fram ett helt nytt visuellt uttryck som ska rimma med visionen om att skifta världens energiförbrukning till det förnybara. Förändringen kräver i längden omställning hos den enskilda individen men vi vill börja med att flytta energifrågan högre upp på agendan och skapa ökad relevans inom kategorin– något det nya uttrycket ska lyckas med:

– Vi uppdaterar inte bara Svea Solars identitet utan vi ger hela energibranschen ett nytt ansikte. Vi blåser nytt liv i en föråldrad bransch med avsikt att få människor att agera och skifta till förnybart. Energifrågan sedan länge präglad av lågintresse, men det är något som Svea Solar är här för att ändra på. Vi erbjuder ett varumärke och en produkt som du vill inkorporera i din livsstil. Det ska vara inspirerande och enkelt att leva hållbart utan att för den sakens skull behöva sluta konsumera, säger Nolan Gray, CMO och medgrundare av Svea Solar.

Det nya uttrycket och strategiska arbetet har framtagits tillsammans med Londonbaserade byrån Justified Studio och svenska Patriksson.Källa: Svea Solar

Skriv utNya solceller på Oxel.
Nya solceller på Oxel.

Kungsledens Oxel tar solcellsanläggning i bruk och hyr ut ytterligare 400 kvm

Kungsleden hyr ut 400 kvm i Oxel, det nya kontorskonceptet som inspirerar till en aktiv arbetsdag. I fastigheten, en del av Oxelbergen 1:2, installeras även en solcellsanläggning och...

Läs mer
Sun Solutions


Ny forskning om metalliska nanopartiklar kan ge bättre solceller

I en ny studie visar en forskargrupp vid Uppsala universitet hur de lyckats väldigt väl...

Läs mer
Idcon
Solcellsparken som ligger strax utanför Linköping längs E4 invigs i höst. Parken är Sveriges största, och har en yta motsvarande 22 fotbollsplaner.

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av...

Läs mer
Enerbrokers
Nu har 3 195 solpaneler monterats på HSB brf Granens tak i Järfälla.

HSB bygger Stockholms läns största solcellsanläggning i Järfälla

Nu har 3 195 solpaneler monterats på HSB brf Granens tak i Järfälla. Anlä...

Läs mer
Ferroamp
Solcellsanläggning vid Rudbecklaboratoriet, Uppsala Universitet, ägs av fastighetsservice Region Uppsala.

Ny modell för solprognoser bäst i test

En ny matematisk modell som utvecklats vid Uppsala universitet för att förutsäga...

Läs mer


Stor satsning på nya solceller i Umeå

Akademiska Hus utökar satsningen på solceller vid Umeå universitet genom att...

Läs mer
Midsummer Magnum, Midsummers första 500-watts solpanel.

Färre solpaneler, men högre effekt, med Midsummer Magnum – 500 Watt per solpanel

Solenergiföretaget Midsummer fortsätter att utveckla sina produkter och presenterar nu...

Läs mer
Gösta Jansson, energicontroller och ansvarig för solcellsutbyggnaden, på Stockholmshems näst största solcellsanläggning i Årstadal.

Solenergi – en lysande affär

Under 2019 producerade Stockholmshems solel 300 Megawattimmar. Det räcker till att köra...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

WPS

Rörkraft

Ramab

Jämtvind

BK Services

Ketherm

Blade solutions

Vindteknikk

Härnösands kommun

BVM

Vägtransportledarna Norr

Baywa

SEK Svensk elstandard

ppam

connected wind

Nordheat

Energi service
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se