Instagram

Facebook

Svenska Ferroamp ännu en gång vinnare i internationell innovationstävling


2018-06-25

Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.
Bild: Ferroamp
Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.

Svenska Ferroamp vann The Smarter E award vid Intersolarmässan i München den 20 Juni 2018.

Ferroamp vann EES award under samma mässa 2016 för sitt EnergyHub system som kombinerar nyttan av solenergiproduktion, energilagring och elbilsladdning i ett och samma system med hjälp av ett lokalt likströmsnät.

Denna gång var det PowerShare tekniken som blev uppmärksammad. PowerShare tar EnergyHub systemet till nästa nivå genom att koppla samman fler EnergyHub system t ex grannbyggnader i en BRF, i ett gemensamt mikronät för att dela på producerad solel och energilager.

Detta gör att man kan utnyttja förbrukningsvariationer mellan byggnaderna och göra det möjligt för byggnader utan förutsättningar för solpaneler att utnyttja denna värdefulla energiresurs innanför fastigheternas elmätare. Batteriet används för att öka egenanvändingen av solel samtidigt som systemet automatiskt minskar effekttopparna som skapas vid laddning av elbilar. Investeringen blir mer kostnadseffektiv om man kan dela på resurserna och utnyttja mer av den producerade energin lokalt. 

Smarter E award är en prestigefylld bekräftelse för både teknisk höjd såväl som affärspotential eftersom hela branschens teknikföretag, etablerade och unga deltar för att lyfta fram ”energy game-changers”.( https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award.html).

Juryns beskrivning av systemet:
PowerShare tekniken, som är byggd från grunden upp snarare än en anpassning av traditionella teknologier, är ett modulärt system som styr energi från en eller fler gemensamma anäggningar till ännu fler användare. PowerShare tekniken erbjuder flexibel integration av solelsystem, energilager, småskalig vind och elbilsladdning. En tvåvägs omvandlare som placeras i varje byggnad kontrollerar energiflödet mellan det lokala växelströmsnätet och det gemensamma likströmsnätet. Systemet gör att flera användare kan dela ett gemensamt energilager. Systemet gör det möjligt till mer självförbrukning av solenergi till en lägre kostnad än batterier. Dessutom kan effekttoppar i lokala byggnader delas mellan alla kopplade system för att minska effekttoppar från det publika elnätet.

Se orginalversionen här:
https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award/winners-2018/award-winners-2018.html)

– Vi är stolta och hedrade för detta pris och jag är glad att vårt systemfokus, där vi integrerar förnybar energiproduktion för att minska energikostnader, med dynamisk styrning av energilager för att kontrollera effekttoppar när elbilar behöver laddas effektivt i våra byggnader. Det innebär mer kostnadseffektiva system och minskad stress på vårt gemensamma elnät, säger Björn Jernström, grundare och CTO på Ferroamp.

Ferroamp Elektronik AB är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar EnergyHub systemet för smart förnybar energiproduktion och energilagring. Smart kraftelektronik och ett lokalt likströmsnät ger installatören möjlighet att anpassa systemet till varje byggnads unika behov för kostnadseffektiva lösningar som reducerar både energikostnader och nätavgifter.

Källa: Ferroamp


Skriv utClarion Hotel Sign kommer installera 107 kW solceller och spara 5 ton koldioxid per år.
Clarion Hotel Sign kommer installera 107 kW solceller och spara 5 ton koldioxid per år.

Clarion Hotel Sign blir nästa Nordic Choice hotell som satsar på solceller

Solceller sprids genom inspiration. Tack vare att andra hotell ur Nordic Choice-koncernen i Stockholmsområdet installerat solceller ville Clarion Hotel Sign inte vara sämre. Till hö...

Läs mer
Sun Solutions

Solcellstillverkaren Epishine flyttar till Ebbepark i Linköping

Efter många års forsknings- och utvecklingsarbete är solcellstillverkaren Epishine...

Läs mer
Idcon
Nu har investeringar från privatpersoner gjorts via TRINE till ett värde av 100 miljoner kronor.

Över 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersoner

– När privatpersoner enkelt kan investera för att ekonomiskt svaga hushåll i...

Läs mer
Enerbrokers

Absolicons strategi för Industrial Solar

Absolicon har förvärvat ett solenergiföretag, Industrial Solar, med stor kompetens...

Läs mer
Ferroamp
Det hus som Derome och A-hus uppfört för Skellefteå Krafts realtidsexperiment Zero Sun, gästades under onsdagen av H.M Konungen.

Kungen besökte Zero Sun

Det hus som Derome och A-hus uppfört för Skellefteå Krafts realtidsexperiment Zero...

Läs mer
Fr v: Lennart Carlsson, ABB, Alf Engqvist, Göteborg Energi, Ola Serneke, Serneke och Erik Martinson, Svea Solar, lade Säve solcellsparks första solcell på plats.

ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätet

Idag gick startskottet till det som ska bli Sveriges största solcellspark. Anläggningen...

Läs mer
Eva Ullberg (S), Emanuel Olofsson, Hans Viken, Amanda Palmstierna (MP) och Aphram Melki (C).

Första solcellsanläggningen invigd i Järfälla kommun

För ett år sedan var Järfälla först i landet med att upphandla solceller...

Läs mer

SolTechs ASRE får ny order som ger 11,56 MSEK under avtalets löptid

SolTech Energys samägda bolag i Kina, Advanced SolTech Renewable Energy Hangzhou Co. Ltd,...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

JIWA

Petrobio

storm geo

Smhi

Mared

GB tank

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

Göta energi
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se