Instagram

Facebook

Svenska Ferroamp ännu en gång vinnare i internationell innovationstävling


2018-06-25

Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.
Bild: Ferroamp
Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.

Svenska Ferroamp vann The Smarter E award vid Intersolarmässan i München den 20 Juni 2018.

Ferroamp vann EES award under samma mässa 2016 för sitt EnergyHub system som kombinerar nyttan av solenergiproduktion, energilagring och elbilsladdning i ett och samma system med hjälp av ett lokalt likströmsnät.

Denna gång var det PowerShare tekniken som blev uppmärksammad. PowerShare tar EnergyHub systemet till nästa nivå genom att koppla samman fler EnergyHub system t ex grannbyggnader i en BRF, i ett gemensamt mikronät för att dela på producerad solel och energilager.

Detta gör att man kan utnyttja förbrukningsvariationer mellan byggnaderna och göra det möjligt för byggnader utan förutsättningar för solpaneler att utnyttja denna värdefulla energiresurs innanför fastigheternas elmätare. Batteriet används för att öka egenanvändingen av solel samtidigt som systemet automatiskt minskar effekttopparna som skapas vid laddning av elbilar. Investeringen blir mer kostnadseffektiv om man kan dela på resurserna och utnyttja mer av den producerade energin lokalt. 

Smarter E award är en prestigefylld bekräftelse för både teknisk höjd såväl som affärspotential eftersom hela branschens teknikföretag, etablerade och unga deltar för att lyfta fram ”energy game-changers”.( https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award.html).

Juryns beskrivning av systemet:
PowerShare tekniken, som är byggd från grunden upp snarare än en anpassning av traditionella teknologier, är ett modulärt system som styr energi från en eller fler gemensamma anäggningar till ännu fler användare. PowerShare tekniken erbjuder flexibel integration av solelsystem, energilager, småskalig vind och elbilsladdning. En tvåvägs omvandlare som placeras i varje byggnad kontrollerar energiflödet mellan det lokala växelströmsnätet och det gemensamma likströmsnätet. Systemet gör att flera användare kan dela ett gemensamt energilager. Systemet gör det möjligt till mer självförbrukning av solenergi till en lägre kostnad än batterier. Dessutom kan effekttoppar i lokala byggnader delas mellan alla kopplade system för att minska effekttoppar från det publika elnätet.

Se orginalversionen här:
https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award/winners-2018/award-winners-2018.html)

– Vi är stolta och hedrade för detta pris och jag är glad att vårt systemfokus, där vi integrerar förnybar energiproduktion för att minska energikostnader, med dynamisk styrning av energilager för att kontrollera effekttoppar när elbilar behöver laddas effektivt i våra byggnader. Det innebär mer kostnadseffektiva system och minskad stress på vårt gemensamma elnät, säger Björn Jernström, grundare och CTO på Ferroamp.

Ferroamp Elektronik AB är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar EnergyHub systemet för smart förnybar energiproduktion och energilagring. Smart kraftelektronik och ett lokalt likströmsnät ger installatören möjlighet att anpassa systemet till varje byggnads unika behov för kostnadseffektiva lösningar som reducerar både energikostnader och nätavgifter.

Källa: Ferroamp


Skriv utAtt installera solceller är ett exempel på en energieffektiviserande åtgärd.
Att installera solceller är ett exempel på en energieffektiviserande åtgärd.

Fler Malmöbor och företag ska få hjälp med kostnadsfri energieffektivisering

Malmös invånare och företagare ska bli energieffektivare och spara både energi och pengar. Det är målet när Malmö stads energi- och klimatrådgivning...

Läs mer
Sun Solutions


Forskning i viktlöst tillstånd

Solcellsforskare inom kemi och fysik vid Karlstads universitet har den senaste veckan utfört...

Läs mer
Idcon


Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaro

Energiprojektet Zero Sun™ i Skellefteå är i full gång. Till våren ska...

Läs mer
Enerbrokers


Smarta solceller i Kviberg

HSB Göteborg testar nu en ny teknisk lösning där fyra närliggande...

Läs mer
Ferroamp


Regionala insatser ökar investeringar i solcellsanläggningar

Antalet nätanslutna solcellsanläggningar fortsätter att öka. Den installerade...

Läs mer

Industrial Solar godkänt för notering på Spotlight Stock market

Industrial Solar Holding Europe AB har godkänts för notering på Spotlight Stock...

Läs mer
Skola Batikamari Bangladesh.

Solpaneler möjliggör skolgång i Bangladesh

Sedan 2004 har barnrättsorganisationen Erikshjälpen medverkat till att utveckla...

Läs mer
Öresundskraft levererar sin största solcellsanläggning hittills, i Ängelholm.

Sänkta boendekostnader med största solcellsanläggningen hittills

Boende i bostadsrättsföreningen Ängelholmshus Nr. 7 kan se fram emot sänkta...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

JIWA

Petrobio

Osby Parca / Enertech AB

storm geo

Smhi

Mared

GB tank

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

Göta energi

BVM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se