Instagram

Facebook

Svenska Ferroamp ännu en gång vinnare i internationell innovationstävling


2018-06-25

Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.
Bild: Ferroamp
Flera EnergyHub-system kopplas ihop i ett lokalt likströmsnät för att dela solelproduktion och energilager. Hus som inte lämpas för solceller kopplas in så att produktionen kan delas mellan lokala användare istället för olönsam export till elnätet.

Svenska Ferroamp vann The Smarter E award vid Intersolarmässan i München den 20 Juni 2018.

Ferroamp vann EES award under samma mässa 2016 för sitt EnergyHub system som kombinerar nyttan av solenergiproduktion, energilagring och elbilsladdning i ett och samma system med hjälp av ett lokalt likströmsnät.

Denna gång var det PowerShare tekniken som blev uppmärksammad. PowerShare tar EnergyHub systemet till nästa nivå genom att koppla samman fler EnergyHub system t ex grannbyggnader i en BRF, i ett gemensamt mikronät för att dela på producerad solel och energilager.

Detta gör att man kan utnyttja förbrukningsvariationer mellan byggnaderna och göra det möjligt för byggnader utan förutsättningar för solpaneler att utnyttja denna värdefulla energiresurs innanför fastigheternas elmätare. Batteriet används för att öka egenanvändingen av solel samtidigt som systemet automatiskt minskar effekttopparna som skapas vid laddning av elbilar. Investeringen blir mer kostnadseffektiv om man kan dela på resurserna och utnyttja mer av den producerade energin lokalt. 

Smarter E award är en prestigefylld bekräftelse för både teknisk höjd såväl som affärspotential eftersom hela branschens teknikföretag, etablerade och unga deltar för att lyfta fram ”energy game-changers”.( https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award.html).

Juryns beskrivning av systemet:
PowerShare tekniken, som är byggd från grunden upp snarare än en anpassning av traditionella teknologier, är ett modulärt system som styr energi från en eller fler gemensamma anäggningar till ännu fler användare. PowerShare tekniken erbjuder flexibel integration av solelsystem, energilager, småskalig vind och elbilsladdning. En tvåvägs omvandlare som placeras i varje byggnad kontrollerar energiflödet mellan det lokala växelströmsnätet och det gemensamma likströmsnätet. Systemet gör att flera användare kan dela ett gemensamt energilager. Systemet gör det möjligt till mer självförbrukning av solenergi till en lägre kostnad än batterier. Dessutom kan effekttoppar i lokala byggnader delas mellan alla kopplade system för att minska effekttoppar från det publika elnätet.

Se orginalversionen här:
https://www.thesmartere.de/en/for-exhibitors/the-smarter-e-award/winners-2018/award-winners-2018.html)

– Vi är stolta och hedrade för detta pris och jag är glad att vårt systemfokus, där vi integrerar förnybar energiproduktion för att minska energikostnader, med dynamisk styrning av energilager för att kontrollera effekttoppar när elbilar behöver laddas effektivt i våra byggnader. Det innebär mer kostnadseffektiva system och minskad stress på vårt gemensamma elnät, säger Björn Jernström, grundare och CTO på Ferroamp.

Ferroamp Elektronik AB är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar EnergyHub systemet för smart förnybar energiproduktion och energilagring. Smart kraftelektronik och ett lokalt likströmsnät ger installatören möjlighet att anpassa systemet till varje byggnads unika behov för kostnadseffektiva lösningar som reducerar både energikostnader och nätavgifter.

Källa: Ferroamp


Skriv utEnBW ska bygga Tysklands största solcellspark – den första helt utan stöd

Strax utanför Berlin planerar EnBW att bygga en 175 MW anläggning - den största i Tyskland hittills och den första helt utan finansiellt stöd enligt den tyska fö...

Läs mer
Sun Solutions
Ny studie visar:

Så förbättras solelen för flerbostadshus drastiskt

Solelkommissionen var den 13 februari hos Nätkoncessionsutredningen för att lyfta...

Läs mer
Idcon
Solceller på Luftverkstaden.

Stockholms största solcellsanläggning finns i Sickla

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har installerat solceller på taken till tre fastigheter i...

Läs mer
Enerbrokers
Stuguns nya kyrka.

Hifab projektledare när Sveriges första lagskyddade kyrka får solpaneler

Stuguns kyrka är byggd 1896 och kommer troligtvis bli den första kulturhistorisk...

Läs mer
Ferroamp

Ny uppdragsutbildning kring solel i Härnösand


– Vi genomförde en provkurs under slutet av 2018 som fick gott betyg, säger...

Läs mer

OKQ8 expanderar inom förnybar energi


OKQ8 har avtalat om förvärv av rörelsen i Kraftpojkarna, marknadsledande...

Läs mer

Solenergidagen 2019 - Unikt samarbete mellan Härryda kommun & Energiförbättring AB


Den 27 februari hålls Solenergidagen 2019, ett samarbete mellan Energiförbättring...

Läs mer


De lanserar världens första dynamiska fönster som helt drivs av solenergi

ChromoGenics lanserar ConverLight AW, ett självförsörjande och självreglerande...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

Flintab

Smhi

Mared

GB tank

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

BVM

IFE
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se