Instagram

Facebook

Ecogain expanderar i Göteborg – anställer fågel­– och vindkraftsexperter


2019-05-17

Åsa Lindbom och Tim Hipkiss ska stärka Ecogains erbjudande inom miljöprojektledning, strategisk rådgivning och fågelskydd.
Bild: Ecogain

Åsa Lindbom och Tim Hipkiss ska stärka Ecogains erbjudande inom miljöprojektledning, strategisk rådgivning och fågelskydd.Ecogain AB, ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom biologisk mångfald och hållbara affärsmodeller, har anställt Åsa Lindbom och Tim Hipkiss för att stärka sitt erbjudande inom miljöprojektledning, strategisk rådgivning och fågelskydd, expertis som blir allt mer eftertraktad framförallt inom tillståndsprocesser för vindkraft.

– Vi etablerar ett nytt kontor i centrala Göteborg för att finnas närmare våra kunder med ännu bättre tjänster och för att attrahera fler medarbetare, säger Anders Enetjärn, vd Ecogain.
– Västsverige är en strategiskt viktig plats för oss med ett intressant näringsliv där ekosystemen är viktiga i hållbarhetsarbetet, och där det finns en vilja att vända risker till möjligheter. Där kommer Tim och Åsa bidra med ovärderliga kvaliteter inom sina expertområden.

Tim Hipkiss är disputerad fågelekolog från Umeå universitet och konsult inom förnybar energi och infrastruktur med expertis inom fågelskydd på Ecogain.
– I takt med att gynnsamma platser för vindkraft blir färre ökar behovet av kunskap inom flera områden, såsom kraftverkens påverkan på kungsörn och komplicerade miljöbedömningar, säger han.
– Att bygga vindkraft är en bra grej, men tillståndsprocessen är komplex. Det gäller att gå grundligt fram, ofta med tung, gedigen kompetens om fågellivet. Det är viktigt att vara medveten om riskerna och veta var det är lämpligast att uppföra ett vindkraftverk. Med det sagt så är det mer vanligt att kungsörnar blir påkörda av tåg eller dödas av kraftledningar än att de kolliderar med ett vindkraftverk, säger Tim Hipkiss.

Åsa Lindbom har en dubbel magisterexamen i miljöplanering och samhällsgeografi från Handelshögskolan i Göteborg och har utöver lång erfarenhet som konsult även arbetat med vindkraftprojektering och på länsstyrelsen. Åsa och Tim har båda haft ögonen på Ecogain under en tid och lockades av företagets spetskompetenser och det helhetserbjudande som kunderna erbjuds.
– Ecogain ligger i framkant och har en spännande kompetens inom bolaget. Jag tilltalades mycket av hur man positionerar sig emot företag och organisationer, att pusha dem till att göra nytta för naturens ekosystem, och samtidigt vinna affärsfördelar, säger Åsa Lindbom.

Elva procent av Sveriges energiproduktion kommer från vindkraft, och produktionen ökar. Västra Götaland, där Ecogain nu utökar sin närvaro, är tillsammans med Västerbotten och Skåne det län som producerar mest vindkraftsenergi.

Ecogain är en samarbetspartner för företag som vill navigera genom de mest komplexa utmaningarna kopplade till markanvändnings- och exploateringsprojekt. Medarbetarna bistår företag med både expertis och projektledning inom bland annat ekologi och juridik samt med strategiskt stöd. Bolaget expanderar och har idag 45 medarbetare på 10 platser i Sverige.Källa: Ecogain


Skriv utNär allt är klart och tornet är förankrat är det enda som syns av bultkorgen toppen av bultarna som sticker upp längst ned runt tornet.
När allt är klart och tornet är förankrat är det enda som syns av bultkorgen toppen av bultarna som sticker upp längst ned runt tornet.

Stor vindaffär för Proplate i USA

Proplates nya bolag i USA har tagit hem en vindkraftsorder värd 7 miljoner kronor. I mars skickas 25 jättekorgar från Oxelösund över Atlanten till Indiana, där de ska...

Läs mer
Ramboll
Linde energis ackumulatortank lyser upp och bidrar till en attraktiv miljö.

Första vindkraftverket lyser upp Lindesbergs landmärke

I slutet av december var det dubbel premiär för Linde energi. Dels invigdes det lokala...

Läs mer
Enerbrokers
Vindpark Åby-Alebo kommer att få samma typ av verk som Stena Renewables Vindpark Kronoberget i Lekebergs kommun, som precis har tagits i drift (bilden).

Kanonaden bygger södra Sveriges största vindpark

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad AB ska projektera och bygga vägar, fundament och...

Läs mer
Ferroamp

Vattenfall och TuuliWatti tecknar avtal om finsk vindkraftsproduktion


Vattenfall och TuuliWatti, Finlands största producent av vindkraft, har tecknat ett femå...

Läs mer
Blade Solutions

OX2 och Aquila Capital tecknar avtal om 43 MW vindkraft i Finland

Aquila Capital, en ledande europeisk förvaltare av alternativa investeringar, har tecknat...

Läs mer
Peter Zachrisson, VD Stena Renewable och Göteborg Energis VD Alf Engqvist.

Göteborg Energi och Stena Renewable i storaffär om vindkraftsel

Göteborg Energi och Stena Renewable har slutit ett treårigt avtal om leveranser av...

Läs mer
Havs- och vattenmyndigheten har lämnat förslag till havsplaner till regeringen. Det är första gången Sverige gör statliga havsplaner. Havsplaner är till för att havet ska användas hållbart, nu och i framtiden

Förslag till Sveriges första havsplaner

Under tisdagen lämnade Havs- och vattenmyndigheten förslag till havsplaner till...

Läs mer
Från vänster: Carl-Ragnar Orsmark, ordförande Glimminge Vind, Erik Ahlskog, handlare ICA Höganäs, Knut Göransson, kassör Glimminge Vind.

ICA Kvantum Höganäs kommer drivas med lokal vindkraft

Att arbeta hållbart och erbjuda miljövänliga, närodlade och lokalproducerade...

Läs mer

Holmen uppför storskalig vindkraft på egen mark

Holmens styrelse har idag fattat beslut om att uppföra Blåbergsliden vindkraftpark...

Läs mer


Nytt rekord i nordisk vindkraftsproduktion

Det är medvind för vindkraften i Norden, under förra veckan slogs det nytt...

Läs mer
Pär Dunder, vd W3 Energy, och Per Olofsson, styrelseordförande W3 Energy.

Svevind Solutions blir W3 Energy – ny fristående asset manager av vindkraftparker

Svevind Solutions köps av företagsledningen och byter namn till W3 Energy. Företaget...

Läs mer


BayWa r.e. säkrar byggnation och försäljning av en 14,4 MW vindbrukspark i Småland

BayWa r.e. som är en global utvecklare, tjänsteleverantör och distributör av...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

Flintab

energi engagemang

TS Wind

WPS

Rörkraft

Ramab

Smhi

Mared

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

Härnösands kommun

BVM

Vägtransportledarna Norr

Baywa

SEK Svensk elstandard

ppam
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se