Instagram

Facebook

Volvokoncernen levererar 70 helelektriska nollutsläppslastbilar i USA


2020-10-19

Bild: Volvo

Volvo i Nordamerika tilldelas 21,7 miljoner dollar i bidrag för att leverera 70 VNR-elektriska lastbilar i södra Kalifornien för regional godsdistribution och terminalhantering. US Environmental Protection Agency (EPA) Targeted Air Shed Grant Program tillhandahåller 20 miljoner dollar i finansiering, kompletterat med 1,7 miljoner dollar från South Coast Air Quality Management District (South Coast AQMD) till laddningsinfrastruktur för att förbättra luftkvaliteten i regionen.

Tilldelningen möjliggör USA: s största kommersiella sjösättning av batterielektriska klass 8 lastbilar, vilket är den tyngsta fordonsklassen. 
 
Volvo kommer att leverera de EPA-finansierade VNR Electric-lastbilarna till södra Kaliforniens flottoperatörer med början 2021 till och med tredje kvartalet 2022, vilket möjliggör minst ett helt års verksamhet vid slutet av projektperioden 2023. Meddelandet kommer samtidigt som Volvo närmar sig den officiella kommersiella lanseringen av sin nordamerikanska VNR Electric-lastbilsmodell senare i år.
 
Volvo kommer att ta de bästa lärdomarna från Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) -projektet, som är ett samarbete med South Coast AQMD och 13 andra organisationer för att utveckla en helhetsplan för att framgångsrikt introducera batterielektriska lastbilar och utrustning i marknaden i stor skala. Kombinerat med de andra 25 lastbilsintroduktionerna genom Volvo LIGHTS-projektet har Volvo åtagit sig att leverera nästan 100 VNR-elektriska lastbilar till regionen för utsläppsfria godstransporter.
  
 – Detta bidrag ger Volvo ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar, säger Peter Voorhoeve, VD för Volvo Trucks North Amerika.
– Vi applåderar EPA och South Coast AQMD för att de hanterar de viktigaste frågorna när det gäller att främja elektromobilitet och stimulera teknikinvesteringar i regionen och är stolta över att de fortsätter att lita på Volvo i Nordamerika för att leda accelerationen av klass 8-utsläppsfria fordon.
 
US Environmental Protection Agency (EPA) Targeted Air Shed Grant Program fokuserar på de regioner som har högst föroreningar i form av ozon och partiklar. South Coast AQMD är den byrå som ansvarar för att uppnå statliga och federala luftkvalitetsstandarder för denna region - inklusive länen Los Angeles, Orange, San Bernardino, Riverside och Coachella Valley.
  
 – EPA Targeted Air Shed Grant har gjort det möjligt för South Coast AQMD att fortsätta samarbeta med Volvo för en snabb utplacering av nästan 100 tunga lastbilar utan utsläpp, säger Wayne Nastri, chef för South Coast AQMD.
– Innovativa samarbeten som detta är nyckeln till att ge ren luft till södra Kalifornien. South Coast AQMD är nöjda med att finansiera laddningsinfrastrukturen för att stödja dessa nya tunga lastbilar som kommer att operera i missgynnade samhällen som har problem med luftföroreningar. 
 
De 70 Volvo VNR Electric-lastbilarna som finansieras genom detta anslag förväntas ge livsvariga utsläppsminskande fördelar på över 152,63 ton NOx, 1,317 ton PM2,5 och 53 160 ton koldioxid. Som en del av projektet kommer South Coast AQMD att leda ett dataanalysarbete för att utvärdera den fulla bredden av utsläppsminskningsmöjligheter som batterielektriska lastbilar ger.
 
Volvo kommer också att samla in distributionsdata för att ytterligare förfina data kring de totala ägandekostnaderna, inklusive faktiskt fordonsunderhåll och bränslekostnadsbesparingar - vilka kan bli ännu lägre i kombination med till exempel subsidier för bränslen med låg koldioxidpåverkan. Lärdomar från detta projekt gör det möjligt för Volvo att finjustera produktionen vid fabriken i New River Valley i Virginia, vilket möjliggör sömlös integrering av VNR Electric-lastbilsmodellen i tillverkningsprocessen för optimerad kvalitetsproduktion.

– Volvo stöder våra banbrytande flottkunder i att bana väg för en verklig och hållbar transportframtid. Den stora volymen av tidiga Volvo VNR Electric-leveranser i södra Kalifornien hjälper oss att kickstarta detta årets framgångsrika kommersiella lansering i Nordamerika, konstaterar Voorhoeve.


Källa: Volvo Group

Skriv ut1 procent. Så mycket höjde Öresundskraft sitt fjärrvärmepris det senaste året. I övriga landet var höjningen 1,8 procent i snitt.
1 procent. Så mycket höjde Öresundskraft sitt fjärrvärmepris det senaste året. I övriga landet var höjningen 1,8 procent i snitt.

Nils Holgersson-rapport visar små prishöjningar hos Öresundskraft

Årets Nils Holgersson-rapport visar på små ändringar av fjärrvärmepriset hos Öresundskraft. Och såväl fjärrvärmepriset som elnätsavgiften ligger under genomsnittet i Sverige.

Läs mer
Uppsala universitet
Olov Larsgren, Senior Konsult på Comdate och André Sjöström, COO på W3 Energy.

Nytt samarbete ska lyfta IT-säkerheten på vindkraftmarknaden

W3 Energy och Comdate planerar att inleda ett samarbete, där delar av respektive parts huvudaffär kombineras för att erbjuda ett koncept för IT-tjänster till vindkraftparker.

Läs mer
Dekon 550


Midsummer stärker närvaron på Iberiska halvön i samarbete med Imperalum

Midsummer och den ledande portugisiska leverantören av takpappsprodukter Imperalum, har tecknat ett samarbetsavtal om att tillhandahålla integrerade solpaneler till kommersiella kunder i...

Läs mer
Enegic


Sverige behöver ett system för återvinning av vindturbinblad

Återvinning av uttjänta vindturbinblad från vindkraftverk är en växande utmaning. Bara i Sverige väntas cirka 1000 blad tas ur bruk mellan 2020 och 2025. Projektet...

Läs mer
Göta energi
SKFs nya huvudkontor.

SKF:s nya huvudkontor blir Sveriges första byggnad som uppnår högsta möjliga miljöcertifiering

SKF arbetar för att tillhandahålla cirkulära lösningar till sina kunder genom att återtillverka lager, erbjuda cirkulära smörjsystem och underhållssystem....

Läs mer
Petrobio


ABB:s 1 000:e snabbladdare i Norge utgör en viktig milstolpe inom e-mobilitet

Norge ligger i fas att klara ambitiösa klimatmål. Installationen av den 1 000:e ABB-snabbladdaren i Norge är en viktig milstolpe för landets ambitiösa mål...

Läs mer
Cortus Energi

Vågkraftsutvecklaren Eco Wave Power stärker sin ledning - utser ny CFO

Aharon Yehuda, Chief Financial Officer för Eco Wave Power Group.

Eco Wave Power har utsett Aharon Yehuda till Chief Financial Officer för Eco Wave Power Group. Aharon kommer att börja sin anställning omedelbart och vara baserad på Eco Wave...

Läs mer
Blade Solutions
Håkan Schmidt, GKN visar RM12-motorn för fr v Håkan Johansson, Försvarsmaktens Hållbarhetssektion, Ingela Bolin Holmberg, FMV, Torbjörn Hillerström, och Fredrik Lundgren med ett biobränsleprov i handen, båda GKN.

Framgångsrikt prov med biobränsle i RM12 Gripen

GKN Aerospace Sweden i Trollhättan har på uppdrag av Försvarets Materielverk genomfört prov med ett biobränsle avsett för flygning i motor RM12, drivkällan i...

Läs mer
Enerbrokers


Fortum inleder en strategisk översyn av verksamheten inom Consumer Solutions

Fortum har beslutat sig för att utvärdera de strategiska alternativen, inklusive en eventuell försäljning, av verksamheten inom affärsområdet Consumer Solutions. Det...

Läs mer
Swel
<span class=\

Ellevio moderniserar historisk station i Stockholms elnät

Det är Ellevios största stationsprojekt någonsin och unikt i energi-Sverige. Nu går startskottet för en total ombyggnad av ställverket i Värtan. Ett...

Läs mer


ABB och CORYS tecknar samförståndsavtal om digitalt samarbete

De båda företagen ingår ett strategiskt avtal om att vidareutveckla digital tvillingmodellering och simuleringsteknik för energi- och processindustrier.

Läs mer
Illustration från utbildningen EBR Kabelförläggning.

Ny utbildning kan ge stora samhällsvinster

Det kan bli väldigt dyrt för svensk industri om elkablar inte redan från början är lagda på rätt sätt. Exempelvis kan ett 100 millisekunder långt...

Läs mer
Fastigheten Trekanten 5 i Danderyd kommer sänka energiförbrukningen med 79 procent och koldioxidbelastningen med minst 13,2 ton CO2e per år med den nya geoenergianläggningen.

Kungsleden sänker energiförbrukningen i Danderyd

Kungsleden fortsätter arbetet med att reducera energiförbrukningen och nå målet att bli klimatpositiva 2035. I fastigheten Trekanten 5 i Danderyd har en geoenergianläggning...

Läs mer
Fiberkablar.

Lessebo kommun uppnår bredbandsmålet för 2025 redan nu

Utbyggnaden av fiber går raskt framåt i Lessebo kommun. 98 procent av alla hushåll och företag har nu tillgång eller närhet till bredband med minst 1 000 Mbit/s....

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

WPS

Rörkraft

Ramab

Jämtvind

BK Services

Ketherm

TTM Energi

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Blade solutions

Vindteknikk

Härnösands kommun

BVM

Vägtransportledarna Norr

Baywa

ppam

connected wind

Nordheat

Energi service

Ramström
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se