Instagram

Facebook

”Det är här möjligheterna och utmaningarna finns”


2022-01-21

Benjamin Nestorovic och Matilda Haikola.
Bild: Vattenfall
Benjamin Nestorovic och Matilda Haikola.

Möt Matilda Haikola och Benjamin Nestorovic som berättar om sin första tid på Vattenfall Eldistribution och året som trainee. Idag är de två av våra tusen klimathjältar som jobbar med dagens energisystem och morgondagens lösningar.

Matilda Haikola och Benjamin Nestorovic började jobba på Vattenfall Eldistribution hösten 2020 och parallellt med det började de även som två av 19 traineer på Vattenfalls internationella traineeprogram. Nu är traineeåret slut och vi möter Matilda och Benjamin för att höra om deras intryck från året som gått och vad det var som lockade dem till Vattenfall från början.

– Jag studerade hållbar energiteknik och insåg att allt fler pusselbitar inom energiomställningen börjar falla på plats men att det nu är elnätet det hänger på för att allt ska fungera. Det är här både möjligheterna och utmaningarna finns och därför lockade tjänsten hos Vattenfall Eldistribution så mycket, säger Benjamin.

Matilda läste industriell ekonomi och skrev sitt ex-jobb om kapacitetsbristen och fick genom det en större insyn i elnätets utmaningar.

– Det lockade verkligen att få vara en del av både utmaningarna och lösningarna. Det är en bransch där det kommer att hända otroligt mycket så därför sökte jag mig till Vattenfall Eldistribution, säger Matilda.

Traineeprogrammet är uppbyggt så att deltagarna har sina ordinarie tjänster och parallellt med det deltar de i olika events tillsammans med de andra traineerna. På köpet kommer ett utökat nätverk, både bland de andra traineerna men även inom andra delar av organisationen. Som en del av traineeprogrammet får de även chansen att delta i ett rotationsprogram där de får möjlighet att arbeta inom andra delar av Vattenfall.

– En stor fördel med att börja anställningen med ett traineeår har varit det breda kontaktnät jag fått redan från start. Det är en bra grund och har gett ett nätverk av människor att bolla med och utan traineeprogrammet hade det hade tagit längre tid att bygga, förklarar Matilda.

Att komma som ny på jobbet mitt under en pågående pandemi är så klart en annorlunda start men båda tycker ändå att det har fungerat med de events som ordnats under året.

– Det är kul att ha fått stöd från organisationen att delta och engagera sig i de aktiviteter som traineeprogrammet erbjudit. Trots att tempot är högt inom det egna uppdraget har jag alltid uppmuntrats att ta tid och delta i de olika eventen som arrangerats, säger Benjamin och får medhåll från Matilda.

Idag arbetar Benjamin på Vattenfall Eldistributions strategiavdelning med flexibilitetsfrågor, bland annat som projektledare för ett projekt som analyserar behovet av flexibilitet i bolagets regionnät. Matilda arbetar i ett team vars fokus ligger i att stötta och driva IT- och verksamhetsutvecklingsprojekt. Just nu lägger hon större delen av sin tid på att leda ett projekt som ska utveckla och förbättra kundresan.

– Mina förväntningar var att komma in i ett företag där det händer mycket och det har förverkligats. Det är kul att det är så framåtblickande, vi har ett långsiktigt mål och tillsammans tar vi fram lösningarna för hur vi ska nå dit, säger Benjamin.

– Vattenfalls hållbarhetsfokus var en av de saker som lockade mig att söka jobbet. Det är viktigt för mig och mina höga förväntningar på hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor har införlivats, säger Matilda.


Källa: Vattenfall

Skriv ut

Vattenfall Eldistribution ansluter ny vindkraft i Skellefteå

Vattenfall Eldistribution har färdigställt en ny station till Fjällbohedens vindkraftpark utanför Skellefteå och nu kan 165 GWh förnybar el årligen tillföras till elnätet.

Läs mer
svero


Uddevallahem och Uddevalla Energi samarbetar för att utveckla hållbara energilösningar

Uddevallahem och Uddevalla Energi är två av stadens kommunala bolag. Företagen har många gemensamma intressen, men framför allt delar de stora engagemanget för de som...

Läs mer
Uppsala universitet
ONE Nordic har utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen.

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska...

Läs mer
heta-arbeten_550_2022-q2
Energiminister Khashayar Farmanbar inviger biobränsleeldade ångpannan hos Arla.

Energiministern inviger ångpanna i Jönköping

En ny biobränsleeldad ångpanna hos Arla har invigts. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltog under invigningen och fick även en guidad tur inne i pannan. Det...

Läs mer
Solarsupply


Så ska Hallstahammars kommun förbättra energiprestanda

Som ett led i energi- och underhållsarbetet väljer Hallstahammars kommun Caverion till samarbetspartner för att genomföra ett så kallat energiprestandaavtal (Energy...

Läs mer
hammar-produkter

Svenska kraftnät öppnar kontor i Göteborg

Svenska kraftnät öppnar i höst ett kontor i Göteborg och nu har kontrakt tecknats för kontorslokalen. Satsningen är ett led i myndighetens kraftiga expansion och ö...

Läs mer
KL Industri


Volvo Lastvagnar startar batterifabrik i Belgien

Volvo Lastvagnar startar sin första fabrik för montering av batterier. Fabriken ligger i Gent, Belgien, och kommer att leverera färdiga batteripack till Volvos helelektriska tunga...

Läs mer
Jakobssons Smide


Nu inleds inspektionen av Linköpings utomhusbelysning

Under tisdagen började det årliga underhållsarbetet med att inspektera Linköpings cirka 45 000 utomhusarmaturer för att bibehålla en ljus och trygg stad på...

Läs mer
Energiservice Skellefteå
Skiss över produktionsanläggning i Köpmanholmen (bilden är en illustration).

Cinis Fertilizer säkrar elanslutning till första produktionsanläggningen

Cinis Fertilizer har tecknat avtal med E.ON Energidistribution om elanslutning till bolagets första planerade produktionsanläggning för miljövänligt kaliumsulfat. Anlä...

Läs mer
Enegic3
Xian’e Li, doktorand vid Linköpings universitet, är huvudförfattare till den vetenskapliga artikeln publicerad i Nature Communications.

Nytt ljus över organiska solceller

För att ställa om till en fossilfri energiförsörjning krävs bland annat effektiva och miljövänliga solceller. Forskare vid Linköpings universitet har kartlagt...

Läs mer
Enerbrokers
Utbyggnaden av Tvärbanan blir åtta kilometer lång och utefter banan ska likriktarstationerna byggda av Omexom förse spårvagnarna med ström och i slutändan ge resenärerna i norra Stockholm ett hållbart alternativt att ta sig från hemmet till skola och arbete.

Omexom bygger likriktarstationer till Tvärbanan i Stockholm

Omexom har vunnit förtroendet att ansvara för leverans av alla likriktarstationer i samband med utbyggnaden av Tvärbanan till Helenelund. Uppdragsgivare är den globala...

Läs mer
netcontrol
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

krannich_250

yrkeshogskolan-syd

industrinät
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se