Instagram

Facebook

Fortum vill öka utbyggnadstakten av den publika laddinfrastrukturen – säljer delar av Recharge


2020-04-30

Annika Hoffner, chef för Fortum Recharge AS.     
Bild: Stian Mathisen, Fortum
Annika Hoffner, chef för Fortum Recharge AS.     

Tillsammans med nya samarbetspartnern Infracapital ska Fortum öka utbyggnadstakten av den publika laddinfrastrukturen väsentligt. Recharge är redan idag Nordens största operatör med nära 1300 egna publika laddstationer och med driftsansvar för ytterligare 1400 stationer. 

– Fortum har redan antagit utmaningen att fyrdubbla utbyggnaden av publika laddstationer mellan 2019 och 2020. Genom detta nya samarbete kan vi satsa ytterligare på denna samhällskritiska infrastruktur säger Annika Hoffner, chef för Fortum Recharge AS.     

Fortum har tecknat avtal med Infracapital, en del av M&G Plc, om en försäljning av majoriteten i Fortum Recharge. Syftet med partnerskapet är att utöka Recharges verksamhet för att möta den framtida efterfrågan samtidigt som Fortum frigör kapital för ytterligare tillväxt inom laddtjänster. Fortums ägarandel av Recharge kommer vara 37 procent. 

– Vi vill vara i framkant och kunna erbjuda marknadens laddlösningar till våra kunder. Genom partnerskapet med Infracapital, en finansiellt stark partner, vill vi kunna öka både utbyggnadstakten och antalet laddstationer som vi ska bygga. På så sätt så kan vi ta vår del av ansvaret för övergången till en utsläppsfri transportsektor, säger Annika Hoffner. 

Fortum kommer även fortsatt ha fullt ägarskap av Charge&Drive. Genom Charge&Drive får kunderna tillgång till Nordens största nätverk av publika laddstationer och det är även den ledande digitala mobilitetstjänsten för publik laddning. Fortum behåller även hemma- och destinationsladdningstjänsterna under varumärkena Charge&Drive och Plugsurfing. Fortum kommer även fortsatt att erbjuda mjukvara som en tjänst (SaaS) för drift av laddinfrastrukturnätverk och kundgränssnitt till andra laddinfrastrukturoperatörer.  

– Infracapital fokuserar på att bidra till Europas övergång till samhälle med reducerade CO2-utsläpp och samtidigt leverera värde och tillväxt för våra investerare. Elbilar kommer spela en viktig roll i den övergången och vi är glada över att bli en del av denna marknad och jobba med Fortum – en ledande partner inom ren energi med en betydande lokal närvaro och tillväxtpotential, säger Christophe Bordes, administrativ direktör i Infracapital. Källa: Fortum


Skriv ut\
"Linde energi vill vara en starkt drivande kraft för ett hållbart samhälle", säger Ylva Gjetrang, EHS-ansvarig på Linde energi.

Tredje gången gillt för Linde energi – nominerade till Miljöstrategipriset

För tredje gången på fyra år är kommunägda Linde energi nominerade till Miljöstrategipriset, ett pris som ”tilldelas en verksamhet, grupp eller fö...

Läs mer
Enerbrokers


Lägre boränta för energisnåla hus

Det ska löna sig att energieffektivisera. Därför får nu de av Handelsbankens...

Läs mer
Idcon


Peab bygger transformatorstation i Nordreisa

Peab har fått uppdraget att ansvara för bygg- och betongarbeten vid Vinnelys...

Läs mer


NCC bygger ut elförsörjningen i södra Stockholm

NCC påbörjar nu ombyggnationen av en av Stockholms äldsta stamnä...

Läs mer


Lokal kraft ska höja krisberedskapen i Jönköping

Så kallad ö-drift är på väg att bli verklighet i Jönköpings...

Läs mer
Uppsala kommun arbetar kontinuerligt med energieffektiviseringar, bland annat inom ramen för kommunens energiprogram. För att möta den uppkomna situationen och minska elenergianvändningen intensifierar kommunen sina ansträngningar.

Kommunen agerar för att minska sin elanvändning i rådande energikris

Nu kraftsamlar Uppsala kommun under pågående energikris. Kommunstyrelsen beslutade idag...

Läs mer
E.ON krymper kontorens arbetsytor, sänker temperaturen och släcker sina ljusskyltar. Ambitionen är att minska energiförbrukningen med upp till 15 procent. Nästa steg kan bli att stänga hela kontorsplan och att släcka ner både teknik och uppvärmning av vissa ytor.

E.ON skruvar ner den egna energiförbrukningen

E.ON Sverige ska minska sin energiförbrukning med upp till 15 procent. I ett första steg...

Läs mer


Gomero och Ellevio genomför valideringsprojekt för prediktivt underhåll av transformatorstationer

Gomero Group AB har tillsammans med Ellevio påbörjat ett valideringsprojekt av SIPPHub,...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

yrkeshogskolan-syd

industrinät

krannich_250

EWS GmbH & Co. KG
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se