Instagram

Facebook

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt


2022-05-20

ONE Nordic har utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen.
Bild: ONE Nordi
ONE Nordic har utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen.

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska ONE Nordic byta ut runt en miljon elmätare som finns installerade hos Ellevios kunder – i hushåll, företag och i offentliga anläggningar. Hittills har ONE Nordic installerat nya smarta elmätare i större delen av Storstockholm, Västkusten, Värmland och Hälsingland/Dalarna. Samtliga elmätare ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. Projektet har de 2 senaste åren flutit på enligt plan, detta trots utmaningar med covid-restriktioner och global komponentbrist.

Under de två år som projektet har pågått har ONE Nordic utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Idag arbetar över 100 elmätarmontörer aktivt i detaljplanerade områden. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen. Hela projektet har även engagerat ett 100-tal tjänstemän som har byggt upp projektet vad det gäller anställning och utbildning av mätarmontörer, customer helpdesk, kundkommunikation, projektledning och arbetsledning, teknik, IT-system för mätdatainsamling, kundsupport och logistik. Idag arbetar drygt 40 tjänstemän aktivt i projektet.

– I ONE Nordics uppdrag för Ellevio, förutom att installera de smarta elmätarna ingår även att samla in mätdata i 10 år med möjlighet till förlängning på 6 år. Den nya NB IoT-teknologin som används för att samla in mätdata från de nya elmätarna fungerar precis som vi förväntat oss. Det är väldigt tillfredsställande att varje dag se att de analyser vi gjorde om framtidens kommunikationsteknologier långt innan projektet påbörjades stämmer mycket väl in på var vi nu befinner oss rent prestandamässigt säger Magnus Hasselgren, projektets Program Manager.

– Jag är oerhört stolt över hela min projektorganisation som har genomfört och byggt upp hela detta komplexa utrullningsprojektet på ett fantastiskt sätt. ONE Nordic ansvarar idag för att byta ut cirka 40 procent av Sveriges alla elmätare åt olika nätägare. Men projektet åt Ellevio är det störta av sitt slag i Sverige och vi är stolta över att få driva det. Jag vill sända ett stort tack till alla medarbetare för ett fantastiskt jobb, säger Magnus Hasselgren.


Källa: Ellevio

Skriv ut

Transtema och Telenor pionjärer inom miljövänlig fiberutbyggnad

Tessta Connect AS, ett helägt dotterbolag till Transtema Group AB, är pionjärer i ett samarbetsprojekt tillsammans med Telenor Norge och Østre Toten kommun där en elektrisk...

Läs mer
Enerbrokers
Pär Kaller, vd på Bixia.

Han blir ny vice VD och affärsenhetschef på Bixia

Magnus Reitersjö tillträder tjänsten som affärsenhetschef och vice VD på...

Läs mer
Idcon


Stigande fasta elpriser

De senaste veckorna har det varit oroligt på den finansiella elmarknaden. De fasta elavtalen...

Läs mer


Skåne behöver ny grön el för att klara miljömål och energiförsörjning

European Energy har idag kompletterat sin överklagan till mark- och miljödomstolen i...

Läs mer


Skövde Energi lanserar ny lösning med batterilager för publik snabbladdning av elbilar

Tillsammans med Toveks Bil, Holmgrens Bil, Bravida och MVS lanserar nu Skövde Energi...

Läs mer


Norconsult förstärker elnätet mot Norrlandskusten

För att möjliggöra industrins omfattande elektrifieringar i norra Sverige och...

Läs mer

Regeringen tillsätter ett elektrifieringsråd

Regeringen har beslutat att tillsätta ett elektrifieringsråd. Rådet ska vara...

Läs mer

Regeringen ökar takten i bredbandsutbyggnaden

Regeringen ger Post- och telestyrelsen (PTS) i uppdrag att verka för att de tre miljarder som...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

krannich_250

yrkeshogskolan-syd

industrinät

krannich_250

EWS GmbH & Co. KG
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se