Instagram

Facebook

Skellefteå Kraft får toppbetyg när kunder på orolig elmarknad söker råd


2021-11-23

<span>Skellefteå Krafts huvudkontor i Skellefteå.</span>
Bild: Paulina Holmgren
Skellefteå Krafts huvudkontor i Skellefteå.

Rekordhöga elpriser har under de senaste månaderna resulterat i rekordmånga samtal från privatkunder till Skellefteå Kraft. Under denna turbulenta tid är det just Skellefteå Kraft, av landets alla energibolag, som har klarat av den utmaningen allra bäst. Det visar resultatet i den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

När Sveriges energikunder rankar hur nöjda de är med sina leverantörer i 2021 års upplaga av kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, så tar Skellefteå Kraft hem tre förstaplatser och tre andraplatser.

En av dessa förstaplatser är i kategorin privatkund elhandel – en kundgrupp som i stor utsträckning har varit i kontakt med Skellefteå Kraft under det gångna året.

– De senaste månaderna har präglats av stigande elpriser, vilket har gjort att rekordmånga privatkunder har kontaktat oss för att ställa frågor och göra en översyn av sina avtal, berättar Lars Lundmark, affärsenhetschef försäljning på Skellefteå Kraft.

Under september tog Skellefteå Krafts kundservice emot dubbelt så många samtal som under samma månad år 2020, och redan vid månadsskiftet oktober-november hade avdelningen tagit emot fler samtal än under hela 2020.

– Vår kundservice har jobbat oerhört hårt för att möta kundernas funderingar på allra bästa sätt, och det känns därför fantastiskt att vi får ett sådant högt betyg för ett arbete som vi har gjort under ganska pressade förhållanden, säger Lars Lundmark.

Skellefteå Kraft har också placerat sig bäst på elnätssidan, både för privatpersoner och företagskunder försvarar bolaget sin förstaplats från fjolåret.

– Det här visar att våra satsningar på att bygga och utveckla ett tryggt elnät ger fortsatt goda resultat, samt att det är satsningar som är helt rätt ur ett kundperspektiv. Vi fortsätter också att förstärka elnätet, både för privat- och företagskunder, för att skapa trygghet och för att möjliggöra den gröna industrietableringen i vårt område, säger Clas Berglund, vd på Skellefteå Kraft Elnät AB.

På fjärrvärmesidan är Skellefteå Kraft fortfarande med i toppen, och tar i år andraplatsen för både privatkunder och företagskunder.

– Vi är mycket tacksamma att våra kunder rankar oss högt, och vi är stolta över att vara näst bäst i branschen samtidigt som vi växer kraftigt. Under året har vi välkomnat rekordmånga nya värmekunder, såväl villakunder som fastigheter och industrier, säger Ulf Hedqvist, affärsenhetschef värme på Skellefteå Kraft.

– Samtidigt, i denna expansiva fas, så finns det alltid läge att reflektera kring hur vi ska fortsätta vårda våra trogna kunder samtidigt som vi välkomnar och förbereder för de nya etableringarna i staden. Det gäller alltid att hitta en bra balans.


Källa: Skellefteå kraft


Tipsa en vän     Skriv ut

Rekordintresse när Stockholms marknadsplats för eleffekt öppnar

Nu öppnar den tredje säsongen av sthlmflex, marknadsplatsen för efterfrågeflexibilitet i Stockholmsregionen. Intresset är rekordstort, med 120 procents ökning av...

Läs mer
Enerbrokers


Leverans till Alfredsson Transport av tung elektrisk lastbil med fossilfritt stål

Som världens första lastbilstillverkare har Volvo börjat introducera fossilfritt...

Läs mer
Idcon
Avtalet innebär att E.ON tillhandahåller kraftvärmeanläggningen Heleneholmsverket som reservanläggning för att säkra en tillförlitlig elförsörjning i södra Sverige under vintern.

E.ON och Svenska Kraftnät tecknar avtal om reservkraft till södra Sverige

E.ONs kraftvärmeanläggning Heleneholmsverket i Malmö ska vid behov öka...

Läs mer
Jonas Stenbeck, privatkundschef Vattenfall Försäljning.

Elmarknaden just nu:

December inleds med högre efterfrågan på el och högre elpris

Lägre produktion av vindkraft och kärnkraft tillsammans med ökad efterfrågan...

Läs mer


Fler supersnabbladdare på Solbacken i Skellefteå

Två laddpunkter blir sex när Skellefteå Kraft, tillsammans med OK Vä...

Läs mer


Sveriges statsminister om besöket hos Stockholm Exergi:

”Här tas nästa steg att fånga in koldioxid”

Den sista november tog Sveriges regering emot Europaparlamentets talmanskonferens på Vä...

Läs mer


Energieffektivitet är bästa sättet för industrin att kapa kostnader och omgående minska utsläppen

Företag runt om i världen möts av ett tryck som aldrig tidigare skådats...

Läs mer
Längst till vänster ses naturligt trä. De tre träbitarna till höger har genomgått olika sorters behandling som ger högre ytarea och mindre porer, som ger snabb vattentransport genom materialet.

Forskare framställer el ur trä

I en tid då tillgången till energi är en fråga som berör många...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Linnovation

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

yrkeshogskolan-syd

industrinät

EWS GmbH & Co. KG
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se