Instagram

Facebook

Ulricehamns Energi väljer ONE Nordic för utbyte av fjärrvärme- och elmätare


2022-05-11

Bild: ONE Nordic

Ulricehamns Energi AB har valt att anlita ONE Nordic för utbyte av 9 000 elmätare och 400 fjärrvärmemätare, samt system för efterföljande insamling av mätdata från samtliga mätare i åtta år framöver. Mätarna, som finns installerade hos privatpersoner, företag och i offentliga anläggningar, ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. ONE Nordic, som idag ansvarar för att byta ut cirka 40 procent av Sveriges alla elmätare åt andra nätägare, kan erbjuda Ulricehamns Energi ett tids- och kostnadseffektivt projekt med hjälp av redan etablerade processer, system och metoder samt lokala arbetsstyrkor.

Ulricehamns Energi måste, liksom alla nätbolag i Sverige, byta ut alla elmätare till nya smarta mätare för att uppnå Riskdagens nya krav på moderna funktioner som ger konsumenter bättre förutsättningar att minska både energiförbrukning och kostnader. Alla Sveriges elmätare, cirka 5 miljoner, skall bytas senast den 31 december 2024.

Ulricehamns Energi passar även på att byta ut alla fjärrvärmemätare i samband med elmätarbytet. Detta för att få en heltäckande modern lösning för insamling av mätdata, där både mätare för el och fjärrvärme kan kommunicera med insamlingscentralen via NB-IoT-teknik (Narrowband Internet of Things). Den nya tekniken kännetecknas av bättre inomhus- och utomhustäckning, lägre energiåtgång och låg installationskostnad. De mätare som Ulricehamns Energi valt att installera för mätning av el är av fabrikat Iskraemeco. För fjärrvärme har man valt fabrikatet Kamstrup.

– Vi är glada och stolta över att Ulricehamns Energi har valt ONE Nordics upparbetade koncept inom Smart Mätning. Vi har lagt ner mycket tid på att utveckla konceptet för att ge våra kunder en effektiv mätarutrullning med hög slutkundsnöjdhet, smarta och automatiserade system och kvalitativ service och support. Vi ser framåt emot ett spännande projekt och ett fint samarbete med Ulricehamns Energi, säger Anders Malmberg, affärsområdeschef Mätteknik på ONE Nordic.

– Vi på Ulricehamns Energi är mycket nöjda med den avtalslösning som ONE Nordic har erbjudit oss och våra kunder. Den nya smarta mätlösningen är ett viktigt och stort steg när det kommer till att föra Ulricehamn till nästa nivå av digitalisering och smarta elnät samt ger förutsättningar att möta de krav som det nya energisamhället efterfrågar, säger Marcus Pirsko, Elnätschef på Ulricehamns Energi.


Källa: ONE Nordic

Skriv utONE Nordic har utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen.
ONE Nordic har utbildat och engagerat totalt ca 200 elmätarmontörer. Många av de elmätarmontörer vi har engagerat har via denna tjänst fått sitt första jobb och på så sätt fått in en fot på arbetsmarknaden och i energibranschen.

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska...

Läs mer
Enerbrokers

Svenska kraftnät öppnar kontor i Göteborg

Svenska kraftnät öppnar i höst ett kontor i Göteborg och nu har kontrakt...

Läs mer
Idcon


Volvo Lastvagnar startar batterifabrik i Belgien

Volvo Lastvagnar startar sin första fabrik för montering av batterier. Fabriken ligger i...

Läs mer
Utbyggnaden av Tvärbanan blir åtta kilometer lång och utefter banan ska likriktarstationerna byggda av Omexom förse spårvagnarna med ström och i slutändan ge resenärerna i norra Stockholm ett hållbart alternativt att ta sig från hemmet till skola och arbete.

Omexom bygger likriktarstationer till Tvärbanan i Stockholm

Omexom har vunnit förtroendet att ansvara för leverans av alla likriktarstationer i...

Läs mer


Linxon vinner order på två nyckelfärdiga ställverk i Stockholmsområdet – stärker elnätet i regionen

Linxon har tagit hem två order på över 100 miljoner kronor till Vattenfall...

Läs mer
Cinis Fertilizers anläggning söder om Örnsköldsvik blir den första i världen som återvinner rester från massaindustrin och elbilsbatteritillverkning för att producera en cirkulär och fossilfri mineralgödsel, som är en stor bristvara på världsmarknaden på grund av Rysslands krig i Ukraina.

Klart med stor elanslutning till mineralgödselproduktion i Örnsköldsvik

E.ON Energidistribution och Cinis Fertilizer har slutit avtal om elanslutning till den planerade...

Läs mer


Bixia söker nya klimathjältar – chans till stipendium på 250 000 kronor

Har du en idé, driver ett projekt eller gör en insats för att påverka...

Läs mer
Bränslecell till vänster och det mindre vätgasförrådet i ett annat fristående kabinett.

Vattenfall driftsätter vätgasdriven reservkraft för telekomnät

Fredagen den 13 maj invigde Vattenfall, i samarbete med Ballard Power Systems och IT Norrbotten,...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

krannich_250

yrkeshogskolan-syd

industrinät
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se