Instagram

Facebook

Umeå Energi prisas för karriärmöjligheter och hållbarhetsengagemang


2023-11-23

<span>Tre av Umeå Energis drygt 400 medarbetare. Anders Sjödin, anläggningsutvecklare, Lars Stigedahl, elnätstekniker, och Anna Andersson, kompetensledare. </span>
Bild:Malin Grönborg
Tre av Umeå Energis drygt 400 medarbetare. Anders Sjödin, anläggningsutvecklare, Lars Stigedahl, elnätstekniker, och Anna Andersson, kompetensledare. 

Umeå Energi har fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2024”, som en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. I motiveringen beskrivs Umeå Energi som ”ett spännande och meningsfullt företag att vara en del av”.
 Vi är hedrade och känner oss stärkta av motiveringen, där det framkommer att juryn tagit hänsyn till både våra karriärmöjligheter och vårt engagemang för hållbarhet, säger Björn Engelind, HR-chef på Umeå Energi.

För att ha möjlighet att få utnämningen krävs det att arbetsgivaren uppfyller ett antal grundkriterier. Bland annat ska företaget ha minst 250 anställda och det ska fortgå ett löpande rekryteringsarbete.

Specialister inom HR
De kvalificerade arbetsgivarna granskas av en expertpanel bestående av specialister inom HR, kommunikation och sociala medier och de starkaste kandidaterna går sedan vidare till Karriärföretagens jury, som värderar och utser de cirka 100 vinnarna.

– Det stärker oss att vårt hållbarhetsarbete och vårt fokus på innovativa energilösningar blir uppmärksammat. För oss är det viktigt att vara en central spelare i den omställning som just nu pågår i regionen, landet och världen. Det ger oss medarbetare ett tydligt syfte att samlas kring, berättar Björn Engelind.

Stort rekryteringsbehov
Umeå Energi behöver rekrytera cirka 150 medarbetare de kommande tre åren. Detta bland annat mot bakgrund av att bolaget ska vara med och driva regionens energiomställning och bidra till uppsatta klimatmål, utifrån de ägardirektiv som finns. Det kräver ett tillskott av kompetens. En del av rekryteringarna är också tillväxt och delar av den kommer bestå av kompetensväxling och ersättningsrekryteringar.

Även om utmärkelsen inspirerar finns det så klart utmaningar kopplade till dagens arbetsmarknad och mer specifikt rekryteringsbehovet inom tekniska yrkesgrupper, exempelvis ingenjörer.

– Konkurrensen om kompetensen är hård och vi måste hela tiden utveckla oss för att även fortsättningsvis vara eftertraktade. I våra medarbetarundersökningar kan vi se att medarbetarna trivs hos oss, men vi strävar ständigt efter att bli ännu bättre. En sådan här utmärkelse ger oss ett kvitto på att vi rör oss åt rätt håll och är en attraktiv arbetsgivare, säger Björn Engelind.

Källa: Umeå Energi


Tipsa en vn Skriv ut

PiteEnergi gör utvecklingsprojekt med batterilager

Vi tar ett steg in i framtiden genom att nu installera batterier för att utforska och förstå hur vi kan maximera möjligheterna på energimarknaden. Dessa batterier...

Läs mer
flamkontroll


Så ska elnätet stå emot snö och is

Vädrets makter skapar ofta problem för elnätet och ett förändrat klimat...

Läs mer


Justering av elnätsavgiften i Luleå 2024

Luleå Energi Elnät höjer elnätsavgiften med 9% från och med den 1...

Läs mer


Falkenberg Energi löser elnätsproblemen innan de uppkommer

Nu har Falkenberg Energi utfört kabeldiagnostik på en tredjedel av kommunens hö...

Läs mer


Pressinbjudan: Pressträff om nya utställningen Drivkraft i Teknikens Hus

Vattenfall, Luleå Energi och Teknikens Hus bjuder in till pressträff och berättar...

Läs mer
<span>Tre av Umeå Energis drygt 400 medarbetare. Anders Sjödin, anläggningsutvecklare, Lars Stigedahl, elnätstekniker, och Anna Andersson, kompetensledare. </span>

Umeå Energi prisas för karriärmöjligheter och hållbarhetsengagemang

Umeå Energi har fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2024”, som...

Läs mer
<span>Professor Lina Bertling Tjernberg forskar med mål att bidra till säker elförsörjning, effektiv användning av energiresurser och till att minska användningen av fossila bränslen.</span>

Lina Bertling Tjernberg: ”Alla fossilfria kraftslag behövs för att klara den gröna omställningen”

Lina Bertling Tjernberg, professor inom elkraftnät vid Kungliga Tekniska högskolan (KTH),...

Läs mer
<span>Ett 20-tal korta kurser tas nu fram för yrkesverksamma ingenjörer som behöver kompetensutveckling inför industrins klimatomställning.</span>

Nya kurser i elektroteknik möter industrins stora kompetensbehov

För att klara näringslivets stora klimatomställning och elektrifieringen av...

Läs mer


Så väljer du rätt jordfelsbrytare

Installationer med fel jordfelsbrytare kan orsaka både stora skador och kostnader. Fredrik...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

rörkraft

ramab

Osby Parca

solar promotion empower

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

industrinät

promoco

pretec

Nordheat

Assemblin solar

Vindkraftcentrum

marin miljöanalys

KL Industri 250

OKQ8 Sunday

Solmässan
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se