Instagram

Facebook

Installation av el och belysning hos Falkenberg Recycling


2022-11-28

Armaturen Altum Teknik HO Medium i Falkenberg Recyclings nybyggda hall.
Bild: Elektroskandia
Armaturen Altum Teknik HO Medium i Falkenberg Recyclings nybyggda hall.

Dragan Dedic, Falkenberg Elektriska och Niklas Sandin, Elektroskandia.
Bild: Elektroskandia
Dragan Dedic, Falkenberg Elektriska och Niklas Sandin, Elektroskandia.

Falkenbergs Elektriska är specialiserade på industriel, marinel och entreprenadmaskineri. Företaget köper allt mer av den elmateriel de behöver till olika projekt från Elektroskandia. Nu senast gällde det för installation av el och belysning till Falkenberg Recyclings nybyggda hall.

På Falkenberg Recycling arbetar 16 heltidsanställda med återvinning och förädling av järn och metaller. Vid företagets stora anläggning i Falkenbergs Hamn, med en skrotgård på 34 000 kvm, tar man emot all sorts järn- och metallskrot från såväl företag som privatpersoner. Skrotet klipps ned i bitar i deras Lindemann-sax och görs färdigt för transport till smältverken. Drygt 90 procent av företagets produktion exporteras med båt, främst till Turkiet och Spanien.

– Falkenberg Recycling är en gammal, återkommande kund till oss. På senare tid har vi bland annat hjälpt dem i samband med installationen av en stor solcellsanläggning, där vi kopplade och överförde kraft till deras transformator, säger Dragan Dedic, Falkenberg Elektriska.


Nybyggd hall
Falkenberg Elektriska hjälper industriföretag med felsökning, underhåll och ombyggnationer och marina företag med service och underhåll av elektrisk utrustning. I det senaste projektet till Falkenberg Recycling gällde det installationer i företagets nybyggda hall på cirka 2000 kvm. I lokalen skall de kunna sortera den stora mängd avfall de får in till anläggningen.

– Det gällde bland annat installation av belysning, centraler etc. När jag gått igenom jobbet med kunden tog jag kontakt med Niklas Sandin på Elektroskandia. Vi har inte handlat så mycket av Elektroskandia tidigare, men jag fick kontakt med Niklas för något år sedan och vi fick direkt till ett bra samarbete. Det är en pålitlig leverantör med lokal närvaro, som är enkel att ha att göra med, de är kvalitetsmedvetna och håller leveranstider. En annan stor fördel är att de engagerar sig och är lösningsorienterade, vilket vi uppskattar. I de branscher vi jobbar med är det mycket specialprodukter och ibland gäller det att hitta ersättningsprodukter. Elektroskandia med Niklas i spetsen är alltid mycket hjälpsamma och ser till att vi snabbt får den materiel vi behöver, säger Dragan Dedic.


Cardi-armaturen Altum Teknik HO
– Efter att ha gått igenom ritningarna med Dragan Dedic så kontaktade jag vår belysningssäljare Hillevi Jacobsen för att få förslag på lämpliga armaturer till lokalen, säger Niklas Sandin.

På Elektroskandia blev även ljusdesignern Björn Cederstrand engagerad för att ta fram belysningsberäkningar. Takhöjden i hallen var 11,5 meter på den högsta punkten och kravet på ljuset var 380 lux på golvet.

– Vi föreslog Cardi-armaturen Altum Teknik HO medium, en robust och kompakt armatur med hög verkningsgrad och prestanda. En perfekt lösning för bland annat industrilokaler med högt i tak, säger Hillevi Jacobsen.


Viktigt med kompetent leverantör
Totalt installerades 40 st Altum Teknik HO medium, längs med lokalen, på höjderna 8,5, 10 och 11,5 meter.

– Utmaningen i projektet var att det var lite tidspress på slutet, men vi hittade en bra lösning och jag hade hela tiden ett fint samarbete med Dragan, som är mycket lyhörd. För att garantera tillgängligheten så höll jag koll så att leverantörerna hade produkterna hemma och gick sen in och låste ordern två veckor innan leverans, kommenterar Niklas Sandin.

Förutom belysningsarmaturer levererade Elektroskandia även bland annat centraler och 1000 meter aluminiumkabel ALU 4G240, för inkoppling av Falkenberg Recyclings solsellsanläggning. På kundens begäran kapades kabeln i fem längder om vardera 200 meter, vid Elektroskandias logistikcenter i Örebro, innan leverans.

– Vi avslutade projektet i september och hela processen var på totalt två månader från början till slut. Utmaningen för oss var framför allt belysningen då det är en stor lokal och det var viktigt med rätt placering, rätt höjd och rätt armaturer. Det är lite av en vetenskap med att få till belysningen rätt, men här var Elektroskandia till stor hjälp, avslutar Dragan Dedic.


Källa: Elektroskandia

Tipsa en vän Skriv ut

Wärtsiläs projekt för flytande biogas kommer att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser i Sverige

Teknologikoncernen Wärtsilä levererar sin teknik för förvätskning av biogas till ett viktigt nytt projekt i Mönsterås i Sverige. Systemet har beställts av Scandinavian Biogas Mönsterås, ett...

Läs mer
Stella Futura

Solenergi för två miljoner till Hovdala Slott

På beställning av Statens Fastighetsverk har OurLiving påbörjat leveransen av solcellsanläggningen på 150kWh till Hovdala Slott utanför Hässleholm i...

Läs mer
netcontrol
Elpriserna har drivit upp intresset för solceller till rekordnivå. E.ON fördubblade antalet installationer i fjol, jämfört med 2021. Haussen innebär längre väntan på anslutning till elnätet.

E.ON fördubblade solcellsanslutningarna 2022

E. ON anslöt över 15 000 solcellsanläggningar 2022. Det är en ökning med 110 procent jämfört med 2021. Sammantaget inkom nästan 30 000 föranmälningar...

Läs mer
volter_550
Nanotrådar i tre material avbildade av ett svepelektronmikroskop. En tråd är tusen gånger tunnare än ett hårstrå. Den röda och blå färgen visar strömriktning och att nanotrådarna fungerar som en tandemsolcell.

Ny typ av solceller testas i rymden

Fysikforskare vid Lunds universitet lyckades nyligen bygga små solslukande antenner – nanotrådar – med tre olika material som bättre matchar solspektrat jämfört...

Läs mer
Uppsala universitet
Från vänster: Jimmy Olsson, Account manager HANZA, Magnus Glavmo, CEO Thermia, Veronica Svensson Sales director HANZA, Mathias Axelsson Löfvenholm, Inköpschef Thermia.

HANZA utökar samarbetet med Thermia

HANZA AB utökar och fördjupar sitt samarbete med Thermia AB, en världsledande leverantör av värmepumpar för geotermisk energi. Försäljningen till Thermia ö...

Läs mer
deutsche-windtechnik

Energy Save utser ny COO

Yibo Zhao som ny COO.

ES Energy Save Holding AB har tillsatt Yibo Zhao som ny COO. Yibo Zhao kommer att ansvara för vidare utveckling av bolagets supply chain, industrialisering och kvalitet.

Läs mer
Solpalnet
Metanolbunkring pågår. Bunkerfartyget Stolt Sandpiper ligger intill Stena Germanica på Stena Lines Tysklandsterminal i Göteborgs hamn.

Världsunik metanolbunkring genomförd i Göteborgs hamn

En milstolpe för användningen av metanol som fartygsbränsle har uppnåtts i Göteborgs hamn. Detta då det metanoldrivna fartyget Stena Germanica under måndagen...

Läs mer
flamkontroll
Var tredje småföretagare (35 procent) har upplevt att verksamheten har påverkats negativt av senaste årets elpriser, visar en undersökning från If, som genomförts av Novus.

Elpriset har påverkat var tredje småföretagare negativt

Förra årets höga elpriser drabbade många privatpersoner, men även företagare som är beroende av el i sin verksamhet. Ifs årliga företagarundersö...

Läs mer
cortus
Investeringarna ska säkra elnätet för en framtid där den gröna industriella omställningen tar fart, tillväxten ökar och elanvändningen blir alltmer omfattande.

E.ON investerar 85 miljoner i Sollefteås elnät

Under 2023 investerar E.ON drygt 85 miljoner kronor i Sollefteå kommun. Investeringarna syftar till att öka kapacitet och leveranstrygghet i elnäten.
– Vi fortsätter vå...

Läs mer
Enegic3
En av sensorerna.

Stockholmshem minskar energianvändningen med sensorer i 22 000 lägenheter

Genom att installera sensorer i alla lägenheter beräknar Stockholmshem att energianvändningen kommer att minska med cirka sex procent till vintern 2023/2024.

Läs mer
Solarsupply


ONE Nordic ser till att Stockholms trafikanläggningar fungerar

Stockholms Stad har gett ONE Nordic AB uppdraget att sköta felavhjälpande underhåll av 300 trafiksignaler och ITS-anläggningar (Intelligenta transportsystem) i norra Stockholm....

Läs mer
KL Industri
Vindkraft från Hörnefors utanför Umeå.

Sverige är beroende av Västerbottens och Västsveriges industri för snabbare grön omställning

Nu tar Region Västerbotten och Västra Götalandsregionen ett gemensamt krafttag för att lösa industrins utmaningar. Swedish Battery Regions, som samarbetet kallas, ska arbeta...

Läs mer
hammar-produkter
Koncernchef i Aneo, Ståle Gjersvold, och koncerndirektör för tillväxt av förnybar energi i Aneo, Kari Skeidsvoll Moe.

Aneo med miljardinvestering i Sverige

Koncernen Aneo som är verksam inom förnybar energi förvärvar två svenska vindkraftsparker för drygt 1 miljard kronor. Investeringen är den första Aneo gö...

Läs mer
Enerbrokers
Olof Boson som är lantbrukare och styrelseordförande i Mönsterås Biogas.

Scandinavian Biogas bygger storskalig biogasanläggning i Mönsterås

Anläggningen byggs i samarbete med lokala lantbrukare och ska producera flytande biogas (Bio-LNG) baserad på rötning av gödsel. Produktionskapaciteten blir drygt 120 GWh och...

Läs mer
Energiservice Skellefteå
Pär Kaller, vd Bixia.

Bixia gör det lättare att styra elanvändningen med ny app

2022 års elpriser går till historien som de högsta någonsin. De skyhöga elpriserna har gjort att allt fler svenskar vill styra sin elanvändning till dygnets...

Läs mer

Instalco förstärker inom nätverksinstallation

Instalco förvärvar TelePatrol OY i Finland och stärker därmed sin ställning inom installation av fiber, data och nätverk. Bolaget med säte i Tuusula i norra delarna...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Linnovation

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

yrkeshogskolan-syd

industrinät

EWS GmbH & Co. KG

krannich_250
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se