Save by Solar står för Helsingborgs Solvision


2019-01-08

I februari 2019 startar Save by Solar arbetet med att förse närmare 20 stycken fastigheter i Helsingborg med solceller. Totalt kommer omkring 6000 kvadratmeter installeras.
Bild: Save by Solar
I februari 2019 startar Save by Solar arbetet med att förse närmare 20 stycken fastigheter i Helsingborg med solceller. Totalt kommer omkring 6000 kvadratmeter installeras.

Solcellsbolaget Save by Solar vinner Helsingborgs Stads upphandling Solvision - Etapp 2, och får därmed uppdraget att förse närmare 20 stycken av stadens fastigheter med solceller. Uppdraget omfattar installation på omkring 6000 kvadratmeter, och arbetet startar i februari 2019.

Save by Solar etablerade sig på allvar i Skåne under januari 2018 med kontor i Lund, och har därefter tagit en stark position på den sydsvenska solcellsmarknaden i sitt arbete med att hjälpa andra företag med solceller. Det innefattar alla delar kopplade till tekniken – analys och förarbete, installation, samt drift, service och löpande administration. Listan med installationer som genomförts i Skåne under året kan göras lång, med återkommande kunder som låtit Save by Solar genomföra flera installationer.

I november 2018 stod det klart att Save by Solar också får uppdraget av Fastighetsförvaltningen i Helsingborgs Stad att installera ett större antal solcellsanläggningar i kommunen. Det är en satsning som går under namnet Solvision, där nu etapp 2 genomförs. Bland de olika fastigheterna som ska få solceller blandas mer kända byggnader som Stadsteatern, Olympia Park Idrottens hus och Kulturmagasinet med flera vårdboenden, skolor och en brandstation.

– Att få förtroendet till att genomföra dessa installationer för Helsingborgs Stad känns väldigt kul, och dessutom en viktig milstolpe för oss i Save by Solars fortsatta arbete med att förse offentliga aktörer och företag i Skåne med bra lösningar för solceller. Vi har verkligen fått upp farten sedan vår etablering i södra Sverige, och kommer under året att öka på med flera nya installationsteam för kunna möta den ökande efterfrågan från våra kunder, säger Carl-Johan Fredman, Regionsansvarig Syd. 


Den totala effekten för samtliga anläggningar som kommer att installeras under 2019 är drygt 850 kW. Den årliga produktionen av el beräknas räcka till hushållsel för ca 160 villor eller för att köra omkring 420 000 mil med elbil.



Källa: Save by Solar