Krafthem testar vingarna i Pilotprojekt


2020-10-02

Krafthem har idag 5 anställda som arbetar för mer effektiv och hållbar elkonsumtion.
Bild: Krafthem
Krafthem har idag 5 anställda som arbetar för mer effektiv och hållbar elkonsumtion.

Svenska startupen Krafthem, det nytänkande elbolaget med fokus på elektrisk flexibilitet och hållbarhet är redo att testa sin teknik på utvalda elbilar. Under de kommande två månaderna pågår Krafthems pilotprojekt och ansökan är öppen. Målet med pilotprojektet är att säkerställa funktionaliteten innan lanseringen i slutet på året.

I december lanserar Krafthem smarta elavtal för smarta elbilsägare. Företaget har sedan början av sommaren kämpat för att snabbt utveckla absolut nödvändiga algoritmer för att motverka elnätets avtagande stabilitet. Algortimerna styr elanvändningen och optimerar elsystemet och samtidigt erbjuds kunder billig och klimatneutral el. Nu är tekniken på plats och redo att testas. Under de kommande två månaderna kommer Krafthem således att koppla upp sig mot ett fåtal elbilar som blir en viktig del av utvecklingen mot ett stabilt och hållbart elsystem, kort sagt: framtiden.

– Vi har mycket kvar att utveckla för att förverkliga alla våra idéer, men vi har kommit en bra bit påväg och är glada över att ha en produkt som förbättrar elbilsägandet. Alla Krafthems kunder blir en del av bolagets långsiktiga mål; att bidra till ett stabilt och hållbart elsystem, säger John Diklev, grundare och VD för Krafthem.

Krafthem har kommunicerat att de söker elbilsägare som är nyfikna på att testa deras nyutvecklade teknik och bidra till företagets utveckling av smarta elavtal. Det är kostnadsfritt att delta i projektet och innebär inget byte av elavtal, utan endast en uppkoppling av elbilen mot Krafthem som planerar att pausa laddningen i högst ett par minuter, för att sedan slå på laddningen igen. Deltagare i pilotprojektet utlovas ett extra förmånligt elavtal, men framförallt möjligheten att vara med i framkanten av den hållbara teknikutvecklingen.Källa: Krafthem