Planerat underhållsstopp på Hörneborgsverket skjuts upp


2021-05-03

I höst planerar Övik Energi att genomföra vårens underhållsstopp.
Bild: Övik Energi
I höst planerar Övik Energi att genomföra vårens underhållsstopp.

Det planerade underhållsstoppet på Hörneborgsverket i maj skjuts upp till hösten. Anledningen är den pågående pandemin och smittläget i Örnsköldsvik.

Under ett antal veckor har smittspridningen i regionen och främst i Örnsköldsvik ökat markant. Övik Energi har följt utvecklingen noggrant och vägt aspekterna kring underhållsstoppet fram och tillbaka.

Med anledning av den rådande situationen i närområdet, vad avser covid-19, har Övik Energi beslutat att skjuta på underhållsstoppet som var planerat till veckorna 21-23, till veckorna 43-44.

– Detta har inte varit ett lätt beslut att fatta, men i nuläget är det inte möjligt att med bibehållen säkerhet för egen eller inhyrd personal genomföra årets underhållsstopp som planerat, säger Rickard Pellny, strateg och säkerhetsansvarig på Övik Energi.

Flytten av underhållsstoppet medför inga störningar i leveranser till kunderna.

– Vi tummar inte på leveranserna och driftmässigt spelar det ingen roll om stoppet utförs nu eller i höst. Skillnaden ligger i kostnaden för ersättningsproduktionen, vilken blir dyrare på hösten. Efter beslutet har vi fått god respons från andra parter som på ett eller annat sätt är inblandade i stoppet, säger Rickard Pellny.


Om underhållsstoppet
Övik Energi genomför årliga stoppveckor på våren för att inspektera anläggningen, en så kallad revision. Övik Energi passar då även på att genomföra uppskjutna reparationer och modifieringar.


Källa: Övik Energi