Novige nominerade i ytterligare en startup-tävling


2021-08-30

Novige
Bild: Novige
Novige

För tredje gången på kort tid är Novige nominerade till ännu ett pris, denna gången Startup4climate som arrangeras av GodEl och Ellevio. Syftet med tävlingen är att accelerera energiomställningen. Alla innovationer och startups i tävlingen presenteras på världens största sociala nätverk We don’t have time och två miljoner kronor ligger i prispotten.

– Att tackla klimatkrisen handlar i mångt och mycket om att hitta och skala upp nya lösningar och just de kriterierna kan vi leverera på. De andra nominerade bidragen har också starka lösningar men vi är övertygade om att vår lösning kommer att bidra till påskynda den nödvändiga energirevolutionen. Potentialen för vågkraft är enorm, säger Jan Skjoldhammer, VD och grundare av Novige AB.

Under sommaren har Noviges vågkraftskoncept NoviOcean genomgått omfattande tester vid ECN:s forskningslaboratorium (LHEEA) i franska Nantes. Samtliga resultat var tillfredsställande och flera viktiga slutsatser kunder dras.

Novige planerar att få den första fullskaliga enheten utvecklad och klar för sjösättning år 2024 med en total kostnad på 5 miljoner euro, vilket är en bråkdel av vad andra vågenergiutvecklare har använt hittills.

Tävlingen är öppen för folkets röster fram till den 1 september och vinnarna presenteras den 11 november.


Källa: Novige