Stor efterfrågan på SunRoofs soltak


2021-11-29

SunRoofs soltak.
Bild: SunRoof
SunRoofs soltak.

SunRoofs innovativa soltak har snabbt blivit populära i Sverige. Genom integrerade solceller erbjuder taken effektfull och pålitlig grön energi paketerat i en tilltalande design. Med köer ända till våren kommer SunRoof kraftigt öka personalstyrkan för att möta den enorma efterfrågan.

– Det är rolig att så många hör av sig och vill ha vår lösning. Intresset för solenergi är rekordstort i Norden, vilket är positivt för hela branschen. Många av de som inte har varit helt övertygade av utanpåliggande solceller tar nu steget när det här alternativet erbjuds på den svenska marknaden, säger Toni Lattinger, Head of Sales på SunRoof Sverige. 


Installationstider till våren
Trots att SunRoof är nya på den svenska marknaden har intresset för företagets integrerade soltak varit stort. Idag står kunderna på kö; de som beställer ett av de innovativa soltaken under hösten får vänta till våren innan taket installeras.

– Det känns jättekul att så många redan har förstått fördelarna med våra soltak framför traditionella lösningar. Många förstår att det är en investering och framtidslösning som är värd att vänta på. Vi arbetar för att få ner våra väntetider, men alla som vill ha ett soltak i tid till nästa sommar gör bäst i att höra av sig redan nu, menar Toni.

För att möta den stora efterfrågan kommer SunRoof att dubbla sin svenska personalstyrka till våren – trots att den redan har vuxit kraftigt under pandemin.

– Vår tillväxt har varit explosionsartad under året, och det är ändå svårt att växa tillräckligt snabbt. Den stora investeringsviljan som visats har varit närmast överväldigande och det känner vi stor tacksamhet för, säger Toni.


Effekt, design och framtidslösningar som lockar
Fördelarna med SunRoofs integrerade soltak jämfört med traditionella energibesparingslösningar är flera. Jämfört med traditionella solceller, som vanligtvis placeras över en begränsad yta, generar soltaken i regel betydligt mer energi. Här är det också SunRoofs egenutvecklade montage- och ventilationssystem tillsammans med glas-glas panelerna som bidrar till den höga effektiviteten. För kunderna är det förutom effekten även designen, det låga klimatavtrycket och företagets framtidslösningar inom bland annat VPP (Virtuell Power Plant) som lockar.

– Vi är ett takföretag. Våra tak motsvarar andra premiumtak på marknaden, med skillnaden att de är multifunktionella och genererar energi. Vi kan därför erbjuda 30 års produkt- och effektgaranti. Så för oss och våra kunder är det självklart att detta är framtidens taklösning: om du behöver lägga om ditt tak under de närmaste åren finns det ingen anledning att inte lägga ett soltak; det är hållbart, snyggt och energieffektivt, avslutar Toni Lattinger.


Källa: SunRoof