Deutsche Windtechnik erbjuder vindkraftsägare nya servicealternativ


2021-12-28

Deutsche Windtechniks service-team är utbildade för att tillhandahålla underhåll av hög kvalitet för olika systemteknologier.
Bild: Deutsche Windtechnik AG
Deutsche Windtechniks service-team är utbildade för att tillhandahålla underhåll av hög kvalitet för olika systemteknologier.

Den svenska enheten av Deutsche Windtechnik firar fem års jubileum. Som en aktiv drivkraft för energiomställningen mot förnybar energi så har enheten med säte i Varberg sett en enorm tillväxt sedan starten av verksamheten 2016. En del av denna framgångsrika utveckling inkluderar kompetenscentrum som drivs av Europas största oberoende serviceleverantör samt multibrand-strategin, som nordiska operatörer kan dra nytta av på en mängd olika sätt.

Fem år efter grundandet har den svenska enheten för Deutsche Windtechnik en exceptionellt positiv meritförteckning: 300 vindkraftverk, utförandet av tjänster för fem systemteknologier och 36 anställda.

– Vi är stolta över och tacksamma för vår starka och hållbara tillväxt under de senaste fem åren, vilket endast har varit möjligt tack vare vårt fantastiska partnerskap med våra kunder. Vi ser alla en stor outnyttjad potential inom sektorn för förnybar energi i Norden, säger Linus Sturesson, VD.

en ökande efterfrågan på förnybara energikällor har haft stor inverkan på de etablerade servicestrukturerna inom vindkraftsektorn, som tidigare länge dominerats av stora tillverkare. Deutsche Windtechniks inträde på marknaden 2016 som den första riktiga oberoende serviceleverantören i Norden har skapat en konkurrenssituation som tvingar alla leverantörer att erbjuda attraktiva kontrakt vad gäller kostnader, kvalitet och tjänsteportfölj.

Oberoende service erbjuder nya möjligheter
Deutsche Windtechniks beprövade varumärkes-expertis skapar i synnerhet högkvalitativa lösningar för underhåll och reparation av vindturbiner.

– Vår stora fördel är att vi har ett nära samarbete med våra erfarna tekniska kompetenscentrum inom företaget, säger Linus Sturesson.

Vindkraftsparkerna är en del av en serviceinfrastruktur som spänner över åtta befintliga servicestationer.


Källa: Deutsche Windtechnik