Innovativa vinterstövlar säkrar och underlättar underhållsarbete i extrema förhållanden


2022-01-26

De nya säkra arbetsstövlarna håller värmen ner till -50C.
Bild: Euro Energy Components
De nya säkra arbetsstövlarna håller värmen ner till -50C.

– Rätt skyddsprodukter för varje unik situation är oerhört viktigt för säker och hållbar arbetsmiljö. Det har under många år efterfrågats en funktionell, elektrisk isolerande vinterstövel som klarar våra nordiska och ibland extrema vinterförhållande. Därför känns det oerhört tillfredställande att nu äntligen kunna erbjuda marknaden en helt ny generation av skyddsstövlar anpassat för de mest extrema vinterförhållanden vi har här i Sverige och i våra grannländer, säger Peter Schroeder, försäljningsansvarig på Euro Energy Components.

Denna stöveln är först ut i en ny serie med "Arctic skyddsprodukter" från Euro Energy, en mycket innovativ och rejäl vinterstövel med 20 kV isolations- och ljusbågsskydd som håller fötterna varma ända ner till -50C.

– QUATRO DIELECTRIC THERMAL är nästa generation isolerande stövlar med en fantastisk komfort och som skyddar mot strömgenomföring upp till 20 kV och ljusbåge (40Cal/cm²). Den isolerande stövel är knälång med extra bred skaftöppning, varje par har ett unik serienummer samt en skrivbar yta för göra anteckningar på, den här skyddsstöveln är ett fantastisk tillskott i vårt breda PPE sortiment, fortsätter Peter.

– Vi märker en ökad efterfrågan inte bara på skyddsprodukter, utan också på vägledning kring vilka skyddsprodukter som lämpar sig bäst för varje unik situation, något vi ser som en självklarhet att hjälpa våra kunder med, berättar Joakim Elm, VD på EEC. Detta har också skapat möjligheter att tillsammans med våra kunders olika önskemål och utmaningar ta fram nya och anpassade produkter, den här isolerande vinterstöveln är ett bra exempel på ett sådant samarbete, menar Joakim.


Säker och hållbar arbetsmiljö
En stor aktör som E.ON har inte bara ett övergripande samhällsansvar att leverera stabila distributionsnät och innovativa energilösningar. Inom Eon arbetar vi enligt Safety First, allt för att värna för en säker och hållbar arbetsmiljö. Vilket bl.a. innebär att tillhandahålla rätt utrustning och utbildning för de egna teknikerna men därtill också att rekommendera och i vissa fall kräva av underleverantörerna att använda rätt och säkra skyddsprodukter när man utför arbeten på E.ON´s anläggningar.

– Det underlättar oerhört mycket att få tillgång till Euro Energys unika nätverk av specialiserade underleverantörer men kanske ännu viktigare är EEC`s förmåga och kunskap att bistå oss vid val av rätt utrustning för respektive ändamål, säger Tony Hugosson, Teknisk Ansvarig Installation, E.ON Energidistribution AB.


Källa: Euro Energy Components