Instalco får uppdrag vid Handelshögskolan i Göteborg


2022-05-11

Fasad från parken (bilden är en illustration).
Bild: Akademiska Hus
Fasad från parken (bilden är en illustration).

Instalcobolaget Elektro-Centralen har fått uppdrag vid bygget av en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Uppdraget gäller elinstallationer och ska utföras i samverkansentreprenad tillsammans med Akademiska Hus och Serneke.

Projektet Handelshögskolans nya byggnad om 10 800 kvadratmeter har ett ordervärde för Elektro-Centralen på cirka 35 miljoner.

– Det är fantastik kul att få vara med att utveckla den nya byggnaden för Handelshögskolan. Akademiska Hus har stort fokus på hållbarhet och miljö med höga kravnivåer. Det har varit oerhört inspirerande att vara med i FAS 1-processen och vi är glada att nu gå i mål med en beställning på elinstallationer även under byggnationen, säger Joakim Jörenius, marknadschef på Elektro-Centralen.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har cirka 450 anställda och 8 000 studenter. Med den nya byggnaden vill Handelshögskolan skapa en attraktiv lärandemiljö i internationell framkant, med plats för expanderande forskning, ny pedagogik och möten mellan olika aktörer.

Den nya byggnaden med åtta våningar ska bland annat innehålla undervisningslokaler, kontor, studentarbetsplatser, lokaler för drift och service och ska byggas i anslutning till Handelshögskolans befintliga lokaler.


Källa: Instalco