Hynion inleder samarbete med PDC Machines


2022-08-31

Bild: Hynion

Hynion har valt PDC Machines för som leverantör av kompressorer till de nya vätgastankstationer som ska byggas i Västerås och Jönköping i Sverige. Dessa projekt kräver pålitliga och robusta kompressorer, eftersom de representerar en ny generation av stationer med kapacitet att tanka dussintals lastbilar per dag. Varje station kommer att leverera vätgas vid 35 och 70 MPa och kommer att betjäna både lätta och tunga fordon.

– Vi ser detta partnerskap som starten på ett ambitiöst, långsiktigt samarbete, säger Ulf Hafseld, VD för Hynion.
– Bra dialog, bra produkter och bra service är viktigt för oss. Stationerna måste leverera dygnet runt, och pålitliga kompressorer är verkligen avgörande i detta avseende.

PDC:s VD, Kareem Afzal, och VD för den europeiska regionen, Richard Kennett, uttrycker spänning och tacksamhet över starten på ett viktigt, mångårigt samarbete med Hynion:
– Vi är glada över att arbeta i partnerskap med Hynion och att stödja dess vision om att utveckla ett nätverk av vätgastankstationer med låga koldioxidutsläpp i regionen Nordeuropa (REN). Vår avancerade vätgaskompressionsteknik, tillsammans med Hynions oöverträffade erfarenhet av komprimerade gaser och dispensering, kommer att bidra till att skapa en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för vätgastankning i stor skala, säger Kareem.

Två kraftfulla kompressorer kommer att tillhandahållas för varje station, vilket möjliggör kontinuerlig leverans av vätgas för lastbilar och bränslecellsfordon i transit. Målet är att stationerna ska vara i drift under sista kvartalet 2023.


Källa: Hynion