Efter innovationen med träbatterier – nu släpper Ligna Energy sin produkt för IoT-marknaden


2022-09-20

Bild: Ligna Energy

Bild: Ligna Energy

Nu släpper entreprenörerna bakom Ligna Energy sin senaste innovation, ett laddningsbart batterilager som går under namnet “S-Power”. Den nya produkten är speciellt anpassad för mindre uppkopplade enheter som till exempel sensorer och lågströmsenheter.

Den digitala omställningen i vårt samhälle kräver en ständigt ökande efterfrågan av dataflöden mellan den fysiska och digitala världen. Det här kommer leda till att år 2025 kommer cirka nya 150 000 IoT-enheter kopplas upp mot internet, varje minut. I de här enheterna så finns ofta konventionella batterier, som innehåller skadliga ämnen för människor och miljö. Under samma år kommer uppemot 75 000 000 uttjänta batterier från IoT-enheter dumpas, varje dag.

– S-Power kommer att göra gröna IoT-enheter möjliga - en nödvändighet i digitaliseringen världen framåt. Även om vår komponent är dold i slutprodukten så kommer den spela en synlig roll för en hållbar IoT-utveckling, säger Peter Ringstad, VD.

Ligna Energy är dedikerade till att kommersialisera gröna och säkra energilager, genom att använda hållbara material och innovativa produktionsmetoder. Deras första produkt, S-Power, är en superkondensator med målet att adressera utmaningarna med den snabba expansionen av trådlösa IoT-enheter. Det är ett miljövänligt energilager med en formfaktor som är tunn och flexibel, som passar väl i yt-relaterade geometrier. I många fall jobbar den ihop med någon form av energi-skördare. En applikation kan till exempel vara en temperatur och luftfuktighetssensor-nätverk i en byggnad, där varje nod är driven av en ljuscell och en S-Power.

– Det känns spännande att äntligen släppa denna innovation och visa upp vad vi jobbat med under en lång tid. Nu hoppas vi att företag i framkant ska omfamna S-Power och möjliggöra en grön omställning, säger Peter Ringstad, VD.


Källa: Ligna Energy