Schneider Electric hjälper Catena att skapa framtidens hållbara byggnader


2022-11-23

Bild: Schneider

Schneider Electric bistår Catena med att uppgradera till nästa generations system för fastighetsautomation. Med hjälp av Schneider Electrics innovativa system för mätning av elförbrukning och stöd vid miljöklassificering så kan fastigheterna spara både energi och på miljön.

Catena, ett ledande fastighetsbolag inom logistik som arbetar på olika sätt för att accelerera en omställning och leverera logistikfastigheter som är hållbara över tid, väljer återigen att installera Schneider Electrics innovativa system EcoStruxureTM Building Operation för att möjliggöra uppgradering av befintliga system i sina byggnader. De använder sedan tidigare lösningen på flera ställen i Sverige och väljer nu att installera den även på Logistikposition Sunnanå utanför Malmö.

– Framtiden handlar om att visualisera, säger Christopher Potgieter, Project Manager Digital Energy på Schneider Electric Lund. Med hjälp av EcoStruxure Building Operation så kan Catena visualisera vad som händer i fastigheterna och hur mycket energi som förbrukas och sedan agera proaktivt på detta. I och med detta hinner man agera på avvikelser och larm i god tid, så att konsekvenserna för lokalerna blir små.

EcoStruxure Building Operation övervakar energiförbrukningen och möjliggör optimering av drift, styrning och kommunikation.

– Schneider Electric har kunnat matcha våra höga ambitioner för Logistikposition Sunnanå, med ExoStruxture Building Operation får vi ett verktyg som verkligen stöttar oss i vår förvaltning och håller högsta kvalitet, säger Fredrik Renå, Regionchef Malmö.

Med hjälp av den utplacerade utrustningen i form automationsservrar och edge produkter från Schneider Electric så kan Catena även genomföra mätningar i samband med miljöklassificeringar av sina byggnader. Mätdatan inhämtat från energimätare skickas sedan vidare från Schneider Electrics plattform till Vitec, ledande Vertical Market Software i Norden, som samlar in all data.

– Genom att hjälpa Catena med att miljöklassificera sina fastigheter så hjälper vi inte bara kunden utan också samhället i stort med en lägre energiförbrukning fortsätter Christopher Potgieter. Detta ger säkrare, mer energieffektiva och hållbara byggnader för framtiden.

EcoStruxure Building Operation är en öppen, skalbar och säker IoT-plattform som underlättar anslutningar till molntjänster, vilket också gör den framtidssäker.

– Det är roligt att Catena som rikstäckande fastighetsbolag har valt att långsiktigt effektivisera logistikanläggningar genom att koppla upp dem mot EcoStruxure Building Operation, säger Mikael Bondza, Team Manager på Schneider Electric Lund. Systemet är så framtidssäkert som ett fastighetsautomationssystem kan vara och kommer inte att bli obsolet om några år, utan är byggt för framtidens teknik.


Källa: Schneider