Uppgradering av fibernätet i Täby kommun


2023-01-23

Bild: Open Infra

Ökad trafikmängd i nätet och fler tjänster i varje hushåll i Täby gör att nuvarande trafikvägar inte kommer kunna möta framtidens höga krav för kapacitet och kvalitet. Därför sker redan nu en omläggning av trafiken till och från Täby. Open Infra har även investerat och nyligen driftsatt ny central utrustning som hanterar trafiken på ett mycket smidigare sätt.

Kommer omläggningen och den nya utrustningen ge en bättre kundupplevelse?
– Alla kvalitetsförbättringar gör skillnad men framför allt handlar den här investeringen och uppgraderingen om att redan nu bygga bort framtida problem och i stället fokusera på att höja kapacitet och nätkvalitet i områden där vi vet att trafiken kommer att öka, säger Mauritz Ek, CTO på Open Infra.

Även Vallentuna kommun och Upplands Väsby kommun påverkas till det bättre vid omläggningen av trafik och den nya centrala utrustningen.

Uppgraderingen sker nattetid onsdag 25 januari för att minimera kundpåverkan så mycket som möjligt. Under servicefönstret kommer bredband, IP-telefoni, TV via fiber vara helt otillgängliga eller stundtals otillgängliga för berörda kunder under aviserad tid.


Källa: Open Infra