Jönköping Energi väljer Sectras tjänst för att skydda kritiska system mot intrång


2023-03-23


Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har mottagit en beställning från Jönköping Energi på monitoreringslösningen Sectra Managed Detection and Response. Att proaktivt övervaka kritiska system innebär att risker och sårbarheter kan upptäckas innan de utgör ett hot mot verksamhetens dagliga drift och därmed regionens elförsörjning.

– Vi arbetar dagligen med att upprätthålla hög leveranssäkerhet i vårt elnät. Vi underhåller och servar nätet för att minska antalet oplanerade avbrott. Genom att kontinuerligt investera i elnätet skapar vi förutsättningar för fortsatt tillväxt i regionen. Sectras monitoreringslösning kommer stötta oss i att upptäcka potentiella säkerhetsrisker. Det bidrar till ytterligare ökad trygghet för våra kunder, säger Mats Palmérus, vice VD på Jönköping Energi.

Sectra Managed Detection and Response ger Jönköping Energi tillgång till både säkerhetsanalytiker och avancerade tekniska lösningar för att upptäcka säkerhetsrisker och cyberattacker. Tjänsten möjliggör proaktiv säkerhet genom detekteringstekniker för cyberattacker. På så vis kan både risker och potentiellt skadlig aktivitet upptäckas i ett tidigt skede. Lösningen kommer därmed vara en central del i Jönköping Energis säkerhetsförmåga att säkerställa integriteten och tillgängligheten i sina kritiska system. 

– Det är ett viktigt uppdrag för Sectra att hjälpa våra kunder att upprätthålla kontinuerlig drift, eftersom ett stopp i verksamheten kan få stora konsekvenser för samhället som är beroende av elproduktionen. Vi ser fram emot att förvalta förtroendet vi har fått från Jönköping Energi och tillsammans arbeta för att upprätthålla tillgängligheten i verksamhetens kritiska system, säger Magnus Skogberg, vd för Sectra Communications.

Kontraktet med Sectra signerades i februari 2023 och sträcker sig över fyra år. 

Källa: Sectra