Instagram

Facebook

Assemblin satsar på solcellsinstallationer


2023-01-16

Bild:Assemblin

För att kunna möta den accelererande efterfrågan på solceller har Assemblin utarbetat ett nytt koncept för solcellsinstallationer, Assemblin Solar, som inledningsvis lanseras i valda orter i västra Sverige under våren 2023.

Utvecklingen av solcellslösningar har gått snabbt vilket inneburit att kostnaden för en solcellsinstallation har minskat drastiskt under de senaste åren. Detta i kombination med dagens höga energipriser har inneburit en kraftigt ökad efterfrågan på solcellslösningar.

– De höga energipriserna har gjort att kalkylen för en investering i solceller har förändrats radikalt. Idag är avskrivningstiden mycket kortare och generellt sett kan man räkna hem en solcellsinstallation på 4 – 8 år. Beräkningar visar också att solceller kan minska behovet av köpt el med 25 – 35 procent, vilket förstås är lockande för fastighetsägare. Vår bedömning är att solcellsinstallationer är en starkt växande trend som kommer att hålla i sig, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

På marknaden finns idag många mindre och relativt unga solcellsinstallatörer men det saknas en rikstäckande, stabil aktör med hög kapacitet för intressenter som värdesätter trygghet, djupt tekniskt kunnande och erfarenhet. För att möta den efterfrågan har Assemblin under en tid arbetat fram ett koncept för att effektivt kunna hantera och möta förfrågningar från olika aktörer – både privatkunder och på företagssidan. Solcellssatsningen kommer att marknadsföras som Assemblin Solar.

– Assemblin har ambitionen, nätverket och strukturen som krävs för en solcellssatsning. För att kunna hantera privatkundsmarknaden på ett effektivt sätt krävs dock en anpassad plattform och organisation, vilket vi har jobbat fram under hösten. I utvecklingsarbetet deltar våra kollegor i vårt dotterbolag Electrotec Energy, ett väl etablerat solcellsbolag verksamt i Varberg. Vi kommer att lansera Assemblin Solar under våren med start i västra Sverige och satsar på att skala upp vår satsning snabbt därefter, säger Fredrik Allthin.

– Assemblin Solar är en viktig pusselbit i vår ambition att kunna erbjuda våra kunder smart och grön elteknik. Vi är stärkta av den framgångsrika satsningen vi gjorde på ett eget koncept för elbilsladdning, Assemblin Charge, och hoppas nu att Assemblin Solar ska kunna utvecklas på samma positiva sätt. Detta är en viktig satsning för oss och det känns roligt att kunna bidra till omställningen till ett klimatsmart samhälle även inom detta område, säger Fredrik Allthin.


Källa: Assemblin

Tipsa en vän Skriv ut

EnergiEngagemang rustar för nästa fas i tillväxtresan

Solelbolaget EnergiEngagemang är en av Sveriges största aktörer när det kommer till storskalig solenergi och energilager inom B2B. Tillväxten har varit hög sedan starten...

Läs mer
krannich_550


EWS fortsätter att växa
Fokus på internationalisering och digitalisering


Under 2022 dubblerade EWS sin omsättning och förväntar sig fortsatt stark tillvä...

Läs mer
Sun Solutions


Ny solcellspark kan försörja 300 villor med el

Anläggningen planeras längs med E16 mot Vansbro i Gagnefs kommun. Ytan för...

Läs mer
Enerbrokers


Kostsamt med nya solceller på gamla tak

Allt fler vill installera solceller, en bra investering både för klimat och ekonomi...

Läs mer

Solenergi för två miljoner till Hovdala Slott

På beställning av Statens Fastighetsverk har OurLiving påbörjat leveransen av...

Läs mer
Elpriserna har drivit upp intresset för solceller till rekordnivå. E.ON fördubblade antalet installationer i fjol, jämfört med 2021. Haussen innebär längre väntan på anslutning till elnätet.

E.ON fördubblade solcellsanslutningarna 2022

E. ON anslöt över 15 000 solcellsanläggningar 2022. Det är en ökning med...

Läs mer
Nanotrådar i tre material avbildade av ett svepelektronmikroskop. En tråd är tusen gånger tunnare än ett hårstrå. Den röda och blå färgen visar strömriktning och att nanotrådarna fungerar som en tandemsolcell.

Ny typ av solceller testas i rymden

Fysikforskare vid Lunds universitet lyckades nyligen bygga små solslukande antenner –...

Läs mer
På den här betesmarken planeras för Skedemosse PV, solparken.

Skedemosse kan bli Ölands största solpark

European Energy har påbörjat samråd med Länsstyrelsen i Kalmar län...

Läs mer


Assemblin satsar på solcellsinstallationer

För att kunna möta den accelererande efterfrågan på solceller har Assemblin...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Linnovation

rörkraft

ramab

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

yrkeshogskolan-syd

industrinät

EWS GmbH & Co. KG

krannich_250

promoco
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se