Instagram

Facebook

EWS fortsätter att växa
Fokus på internationalisering och digitalisering


2023-03-06

Bild:EWS GmbH & Co. KG


Under 2022 dubblerade EWS sin omsättning och förväntar sig fortsatt stark tillväxt på alla solcellsmarknader i norra Europa under de kommande åren.Målsättningen är ett bredare kundnätverk och en ännu större digitalisering av företagets verksamhet.


Den internationell verksamma solcellsgrossisten presenterade nyss en ny rekordvinst i sitt preliminära bokslut för 2022, då slår det första månadsbokslutet för det nya året återigen alla rekord: omsättningen och försäljningen av växelriktare har tredubblats jämfört med januari i fjol, och försäljningen av montagessystem har till och med mer än fyrdubblats. Även om solcellsindustrins materialtillgång fortfarande drabbas av flaskhalsar, så kunde EWS ändå förse sina kunder med nästan 50 MW växelriktareffekt bara i januari, hälften av dessa i kombination med batterilager. Samma trend ser man också för marknaden i Sverige, där man kan se att omsättningen under januari och februari i år ökade med 63 % jämförd med samma period under 2022.

”Sådana tillväxttal imponerar fortfarande även om man har varit i branschen i 37 år, säger Kai Lippert, grundare och VD för EWS, "plötsligt vill alla bli självförsörjande så fort som möjligt". Som ett resultat av detta har EWS:s marknadsandelar fortsatt att växa kraftigt under 2022 och kundnätverket blir allt större.

 

"Vi säljer nu regelbundet till mer än 2 000 installatörsföretag vars materialbehov permanent ökar", förklarar Kai Lippert. "Endast genom en konsekvent digitalisering av alla processer inom försäljning, planering och orderhantering kan vi fortsätta att växa i den här takten." Och EWS inkluderar sina kunder i processen genom att tillhandahålla kostnadsfria online-verktyg som utvecklas och uppdateras ständigt av EWS inom det egna företaget. Till exempel har användningen av planeringsverktyget QuickPlan ökat exponentiellt under flera år. EWS presenterade verktygen i höstas för första gången inför stor publik på Elmässan i Stockholm och mer än 80% av orderingången från svenska kunder inkommer nu genom EWS' online-rådgivare QuickShop, som visar alla produkters tillgänglighet över tid, 6 månader framåt och tar hänsyn till individuellt anpassade produktrekommendationer.

 

„Snart kommer vår online-inköpsrådgivare kompletteras med en kalkylator av kompletta system och som kommer att spara våra samarbetspartner tid och minska stress“, informerar Jan Paul Dahm, sonen och efterträdaren till Kai Lippert.

 

Han arbetar sedan flera år tillbaka intensiv för digitalisering och internationalisering inom företaget. För att bemöta den ökade efterfrågan från utlanet har man förstärkt sina team för Danmark, Sverige, Nederländerna och Polen avsevärt. „Personlig rådgivning och digitala verktyg i respektive landets språk övertyger fler och fler solcellsproffs i norra Europa“, kommenterar en nöjd juniorchef med en Masterexamen i energi- och miljömanagement.

 

Under tiden tar hans far hand om utvecklingen av företagets fastigheter och lagerarea som har pågått i flera år på den nu nästan fyra hektar stora tomten alldeles intill gränsen mot Danmark. Enbart under 2022 skapades kontorsbyggnader och arbetsplatser för 80 nya medarbetare. Fram till maj 2023 kommer solcellspionjären att ha dubblerat lagerkapaciteten på platsen med mer än 14.000 kvadratmeter höghöjdshyllor och ett enormt utomhuslager för montagesystem.

 

Du kan följa utvecklingen på fotovoltaik.se eller på LinkedIn.


Källa: EWS GmbH & Co. KG


Tipsa en vän Skriv ut

EnergiEngagemang rustar för nästa fas i tillväxtresan

Solelbolaget EnergiEngagemang är en av Sveriges största aktörer när det kommer till storskalig solenergi och energilager inom B2B. Tillväxten har varit hög sedan starten...

Läs mer
krannich_550


EWS fortsätter att växa
Fokus på internationalisering och digitalisering


Under 2022 dubblerade EWS sin omsättning och förväntar sig fortsatt stark tillvä...

Läs mer
Sun Solutions


Ny solcellspark kan försörja 300 villor med el

Anläggningen planeras längs med E16 mot Vansbro i Gagnefs kommun. Ytan för...

Läs mer
Enerbrokers


Kostsamt med nya solceller på gamla tak

Allt fler vill installera solceller, en bra investering både för klimat och ekonomi...

Läs mer

Solenergi för två miljoner till Hovdala Slott

På beställning av Statens Fastighetsverk har OurLiving påbörjat leveransen av...

Läs mer
Elpriserna har drivit upp intresset för solceller till rekordnivå. E.ON fördubblade antalet installationer i fjol, jämfört med 2021. Haussen innebär längre väntan på anslutning till elnätet.

E.ON fördubblade solcellsanslutningarna 2022

E. ON anslöt över 15 000 solcellsanläggningar 2022. Det är en ökning med...

Läs mer
Nanotrådar i tre material avbildade av ett svepelektronmikroskop. En tråd är tusen gånger tunnare än ett hårstrå. Den röda och blå färgen visar strömriktning och att nanotrådarna fungerar som en tandemsolcell.

Ny typ av solceller testas i rymden

Fysikforskare vid Lunds universitet lyckades nyligen bygga små solslukande antenner –...

Läs mer
På den här betesmarken planeras för Skedemosse PV, solparken.

Skedemosse kan bli Ölands största solpark

European Energy har påbörjat samråd med Länsstyrelsen i Kalmar län...

Läs mer


Assemblin satsar på solcellsinstallationer

För att kunna möta den accelererande efterfrågan på solceller har Assemblin...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

WPS

Linnovation

rörkraft

ramab

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

Energi service

yrkeshogskolan-syd

industrinät

EWS GmbH & Co. KG

krannich_250

promoco
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se