Instagram

Facebook

Batterier från Nilar installerade i den svenska paviljongen i Dubai


2021-09-10

Under Expo 2020 i Dubai visar Sveriges paviljong upp samarbetsvilja genom förnybar energi. Som den officiella batterileverantören har Nilar installerat ett hållbart energilagringssystem för att fungera sömlöst tillsammans med solpaneler skickligt integrerade i paviljongstrukturen och en intelligent EnergyHub för optimering av energianvändningen. Den svenska paviljongen är placerad i utställningsområdet Hållbarhet. Detta internationella evenemang startar den 1 oktober och sträcker sig över 6 månader.

Sveriges paviljong är den enskilt största investeringen i export och investeringsfrämjande från den svenska regeringen och bygger på idén om att utveckla smarta städer inom de skandinaviska skogarna. I paviljongen, kallad "The Forest", symboliserar det fantasifulla trälandskapet en metafor för synergin i en biocirkulär ekonomi, som visar hur teknologier kan samspela genom innovativ life science och smarta städer.

Nilar är hedrade över att vara en av de teknologier som exemplifierar expertisen i Sverige vid detta globala evenemang. Energilagringssystemet i paviljongen visar Nilar Hydrid® teknologin med modulär och bipolär konstruktion som en miljövänlig och pålitlig kraftkälla med väsentliga säkerhetsfördelar. De sofistikerade övervaknings- och kontrollsystemen säkerställer säker och tillförlitlig drift samt sömlös integration i större lösningar. Nilars batterier omfamnar filosofin om cirkulär ekonomi som ett centralt tema i all design och innovation.

Sverigepaviljongen belyser förnybar energi. Det inkommande solljuset utnyttjas genom 1000 kvadratmeter solpaneler inbäddade i taket och fasaden från Soltech Energy AB. EnergyHub, som tillhandahålls av Ferroamp, hanterar strategiskt energin från solcellsanläggningarna för att driva Sverigepaviljongen och optimerar energiförbrukningen genom användning av energilagringssystemet från Nilar. Paviljongen förkroppsligar den synergistiska andan i Sverige och demonstrerar ett komplett system, framtaget genom ett samarbete mellan de tre svenska innovatörerna.

– Vårt samarbete med Ferroamp och Soltech hjälper oss att lyfta fram paviljongens teman innovation och hållbarhet. Synergin som skapas genom dessa integrerade system kan möta samhällets behov när vi går mot elektrifiering, säger Jan Lundquist, Head of Sales & Marketing på Nilar.

Som ett av de största och mångåriga globala evenemangen visar World Expo en stor serie utställningar och evenemang som gör det möjligt för deltagare att tillsammans uppleva, utforska och skapa inom ett gemensamt tema. Expo 2020 syftar till att inspirera genom att visa upp internationella samarbeten och innovationer genom temat Connecting Minds, Creating the Future. Utställningen har tre huvudområden: Möjligheter, mobilitet och hållbarhet. Sverigepaviljongen kommer att finnas i hållbarhetsdistriktet.


Källa: Nilar


Skriv utSparbanken Skånes Solcellspark utanför Sjöbo.
Sparbanken Skånes Solcellspark utanför Sjöbo.

Sveriges största solcellspark återinvigs i Sjöbo med tredubblad kapacitet

Sparbanken Skånes Solcellspark utanför Sjöbo återinvigs imorgon onsdag efter en större utbyggnad. Anläggningen blir återigen landets största i sitt slag och...

Läs mer
Sun Solutions
Brf Laröds Blomma, Riksbyggen, Helsingborg.

Riksbyggen och Öresundskraft i innovativt avtal om förnybar elförsörjning

I Laröd utanför Helsingborg uppför Riksbyggen 48 bostadsrätter. Riksbyggen,...

Läs mer
Idcon


El från solkraft om Södertäljeborna får välja

Nya siffror från Telge Energi visar att solkraft är den populäraste energikä...

Läs mer
Enerbrokers
Klas Balkow, Axfoods vd och koncernchef.

Matjätte bygger Sveriges största solcellspark

Axfood fortsätter att satsa på förnybar energi. Genom ett samarbete med Alight...

Läs mer
Ferroamp

Fasadgruppen ingår samarbetsavtal med Svea Solar

Fasadgruppen har påbörjat ett samarbete med Svea Solar avseende solcellsinstallationer i...

Läs mer
Nya solceller på byggnaden Sing Sing vid KTH Campus i Stockholm.

Fortsatt expansion av solceller i Stockholm

Akademiska Hus gör ännu en jättesatsning på solceller i Stockholm. Den hä...

Läs mer
Schematisk bild på en koncentrerande solfångare. Solenergisystem genererar förnybar energi i olika former och bidrar till att lösa världens energiproblem.

Guldsfär möjliggör optisk analys av material till solfångare

Institutionen för fysik vid Umeå universitet har tillsammans med solenergiföretaget...

Läs mer
Solceller på taket på fabriken i Spacva, Kroatien.

Bjelin ställer om till grön el

Bjelins vision är att bli världens största och mest hållbara trä...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

Jämtvind

BK Services

Ketherm

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Contub360

Qvintus

Vindteknikk

Härnösands kommun heta utbildningar

BVM

Baywa

connected wind

Energi service

industrinät

Rörkraft
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se